Buiten bewustzijn pil kan helpen

Het idee van de buiten bewustzijn pil is voortgekomen uit oorlogs- en spionagefilms. Daar zie je soms dat mensen een zelfmoordpil bij zich dragen voor het geval ze gevangen worden genomen. Met mildere pillen zouden wellicht mensen geholpen kunnen worden die lijden aan bepaalde fobieën, angsten e.d.

Bijvoorbeeld in een vliegtuig. De wetenschap dat ze zichzelf tijdelijk kunnen uitschakelen met een buiten bewustzijn pil kan wellicht een angst wegnemen in noodgevallen. In andere situaties zou het ook een algemene dienst- of hulpverlening kunnen zijn.

De buiten bewustzijn pil kan ook een andere vorm hebben. Ik moet er niet aan denken, maar bij een vliegtuig zou  het bij bepaalde noodgevallen ook gas kunnen zijn. Dat kan als een soort slaapgas uit de zuurstofmaskers komen om kalmte te behouden. Uit dezelfde zuurstofmaskers die nu naar beneden komen wanneer de druk in de cabine wegvalt.

12 mei 1997

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 15 augustus 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.