Nederlandse thrillers – ik kan weer een tijdje zonder

Afgelopen pinksterweekend heb ik vier Nederlandse thrillers gelezen. Het kwam een beetje door omstandigheden. Ik kon dit weekend niet helemaal zelf plannen, was afhankelijk van anderen en moest ook nogal eens wachten.

Zaterdagochtend begon ik met ‘Rendez-vous‘ van Esther Verhoef. Daarna in de namiddag met ‘de Reünie‘ van Simone van der Vlugt. Zondag las ik ‘Terug naar de kust‘ van Saskia Noort, maandag gevolgd door haar boek ‘De eetclub‘.

Nederlandse thrillers

Het was een ontdekkingstocht door Nederlandse thrillers. Want voorheen las ik voornamelijk buitenlandse thrillers. Het viel me vooral op dat ik er tussen de drie schrijfsters weinig verschil is in schrijfstijl. Wanneer ik de boeken had gelezen zonder titels en schrijver, had ik niet kunnen zeggen welk boek van wie was. Het feit dat Saskia Noort veel met muziekfragmenten werkt zou het enige onderscheid kunnen maken. Voor mij dan.

Verfilming

Maar ik lees voor mijn plezier. Om de ontdekkingstocht compleet te maken haalde ik maandag bij een vriendje de films naar de boeken van Saskia Noort. ‘De Eetclub‘ viel me een beetje tegen, maar dat kwam mede omdat voor een andere verhaallijn werd gekozen dan het boek.

Bij ‘terug naar de kust‘, waarvoor Saskia Noort zelf het scenario schreef, liep het verhaal van de film bijna gelijk met het boek.

Tegenvaller

De bekendste schrijvers van Nederlanse thrillers vielen me tegen. Ik herinner me dat ik meer heb genoten van de literaire thrillers van Loes den Hollander. Maar ja, dat zal wel persoonlijk zijn.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 mei 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code