Internationaal spel van culturen en geschiedenis

Onderstaande notitie maakte ik in 2003. In 2006 bouwde ik er een project omheen. Gisteren heb ik het weer uit de kast gehaald omdat er mogelijkheden zijn het uit te voeren. De basis van het project, waarover later meer, is nog steeds de notitie van een kleine tien jaar geleden. Het lijkt, met de huidige vertrouwens- en eurocrisis noodzakelijker dan ooit voor verbinding te zorgen door wederzijds begrip.

Bij vergelijkingen tussen zaken worden volgens mij vaak onjuiste argumenten gebruikt of in ieder geval wordt het relatieve tussen zaken niet meegenomen. Bij de economische commissie bijvoorbeeld wordt voor stemrecht gekeken naar de grootte/oppervlakte van een land of het aantal inwoners, terwijl economische gegevens veel belangrijker zijn. Het onderontwikkelde Polen heeft daardoor bijv. veel meer stemrecht dan Nederland.

Nederland heeft vanzelfsprekend vaak last van deze vreemde beoordelingswijze en daar zou de politiek wat aan moeten doen. Om ook de gewone man de nuances te tonen zou je een leuk spel kunnen maken waarin gegevens van landen worden gebruikt, vanzelfsprekend gerelativeerd naar totalen. Bijvoorbeeld het aantal grote uitvinders in een land in een bepaalde periode met daarbij het totaal aantal inwoners op dat moment (dan kan blijken dat in verhouding bijv. Nederland inventiever was dan Amerika).

Een internationaal spel dat mensen van verschillende culturen dichter bij elkaar brengt, wat geschiedenis bijbrengt etc. Dat bovendien continue uitgebreid kan worden met aanvullende vragen en spelonderdelen en via moderne media is te spelen (internet etc.).

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 29 mei 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Geschiedenis, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.