Goedewaagen, een oude Polygoon serie

Wanneer je een schat bezit die zich bevindt in duizenden blikken, laatjes en dozen, is er niets leukers dan er af en toe één open te maken. Vanmorgen pakte ik een willekeurig doosje uit een schoenendoos. Deze schoenendoos bevat restanten van door Polygoon uitgebrachte onderwijsproducties. Het zijn kopieën, de originelen bevinden zich in de blikken.

Goedewaagen, Polygoon serie

De serie die ik op goed geluk greep gaat over Royal Goedewaagen, een bedrijf dat zich al ruim 400 jaar bezig houdt met het maken van servies. Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Gouda, maar het bevindt zich nu, samen met het museum Goedewaagen, in Nieuw Buinen.

goedewaagen serie gescand met Rittz scanner

Rittz scanner met filmpje

Ze maken nog steeds op een traditionele manier Delfts Blauw. Met dat ‘merk’ maken ze allerlei producent. De bekende vazen en servies natuurlijk. Maar ook urnen, geboorteproducten, tabakspijpen en nog veel meer. Beslist de moeite waard om even te gaan kijken op hun site, als is het maar voor een origineel cadeau.

Rittz scanner

Ik heb deze keer de afbeeldingen gescand met een Rittz scanapparaat (de gtp-001). Dat is een eenvoudige huis-tuin-en-keuken scanner waarmee je standalone kunt werken. Er zitten sledes bij, maar ik een rol trek ik er meestal gewoon doorheen.

Met originelen zou ik dat natuurlijk niet doen, vanwege krassen. Maar ik zou bij originelen zowieso dit apparaat niet gebruiken. Het geeft een aardige indruk van de afbeeldingen, maar is geen topkwaliteit. De maximale resolutie is 2592×1680 pixels.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 juni 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.