Desto speldag

Gisteren heb ik voor de 7e keer de teams van de DESTO speldag gefotografeerd. Geert Visser van Office Care print deze dan. Aan het eind van de middag krijgt elke deelnemer een afdruk van zijn team.

De DESTO Speldag is een dag voor mensen met een verstandelijke beperking. De dag, altijd de 2e zaterdag van juni, is een initiatief van sportclub DESTO en het werd gisteren voor de 32e keer gehouden. Wat ooit begon met 30 deelnemers is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met ruim 400 deelnemers. De dag is mogelijk door de inzet van 200 vrijwiligers, waaronder leden van Desto, de Lionsclub Vleuten- De Meern, de vrijwillige brandweer en anderen. De speldag kan trouwens altijd nog meer vrijwilligers gebruiken, dus geef je op.

Tijdens het fotograferen heb ik soms gelegenheid met deelnemers en begeleiders te praten. Dat is leuk. Het toont dat naar de dag wordt uitgekeken. Daarnaast zijn er de leuke en vervelende verhalen rondom de zorg voor de deelnemers. Zo was er iemand die ik nog herkende van vorig jaar, die dit jaar absoluut niet op de foto wilde. Zijn begeleidster vertelde dat de vriendin/maatje van deze verstandelijk beperkte man de afgelopen week, na ruim 20 jaar, door de familie ineens in een andere opvang is geplaatst. Terwijl de familie zelden naar de vrouw kwam kijken namen ze die, voor beide personen ingrijpende, beslissing. De man was duidelik van slag.

Dit jaar ging het fotograferen heel snel. De teams kwamen vlot langs en in anderhalf uur stonden ze er allemaal op. Daardoor hebben Geert en ik dit keer weinig meegekregen van de bijzondere activiteiten. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld Michel Vorm keepen bij het onderdeel penalty schieten.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 10 juni 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.