Ek-voetbal (3)

EK-Voetbal (3)

Het EK-voetbal zit er weer op voor Nederland. Ik zal niet de enige zijn die het al zag aankomen. En nu maar wachten wat er allemaal naar buiten komt over de onderliggende oorzaken. Zoals ik eerder schreef verwacht ik dat er zich naast de externe factoren en gewone voetbalperikelen ook binnen het team wel het een en ander heeft afgespeeld. Niet zoals bij eerdere WK’s en EK’s badscenes, vrouwen op de kamers en dergelijke. Nee, gewoon botsende ego’s, meningsverschillen over opstelling, frustratie over het niet opgesteld staan en dergelijke. We zullen zien.

We zijn zelfs geen tweede geworden. Twee jaar geleden lukte dat wel en werd het uitgebreid gevierd. In 1974, toen ‘we’ ook tweede werden was er polonaise in de tuin van het Catshuis. Joop den Uyl voorop. Met die polonaise begint de beknopte geschiedenis van de meest volkse aller volksdansen die Rob van Scheers ruim 10 jaar geleden schreef voor Elsevier.

De rest van het toernooi komen er nog mooie wedstrijden. In de tussentijd likken de spelers hun wonden, verwijderen de klein geschapenen*) de oranje attributen van auto, huis en lichaam, dumpen supermarktketens hun oranje premiums en kijk ik gewoon af en toe naar de nakaarters (met een voorkeur voor René van der Gijp en Johan Derksen want het moet bij voetbal niet te serieus worden).

*) Het Ministerie van volksgezondheid was een onderzoek gestart naar de lengte van het geslachtsdeel van de Nederlandse man. Alle mannen werden verzocht hun erectie te meten. Mocht deze onder de 15 cm blijven, dan werden deze mannen verzocht om de komende weken oranje vlaggetjes aan hun huis en/of auto te hangen.
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 17 juni 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.