De dag begint weer met een Smoothie

Inhoudsopgave

Vorige week ben ik weer begonnen met smoothie-ontbijt. Elke dag even een paar stukken fruit in de blender. Vast onderdeel zijn twee geperste sinaasappels, een banaan, een appel en een peer. De afgelopen periode ook een kiwi, een stuk tien aardbeiden en af en toe twee pruimen. Soms een klein beetje yoghurt erbij.

De smoothie als ontbijt begon met Annemarie, die er meerdere beschreef in haar boeken. Het leuke van een smoothie vind ik de mogelijkheden te variëren. Daar ben ik nog niet echt aan toe gekomen. Ook niet aan het toevoegen van enkele extra’s, zoals gebroken lijnzaad en hennepzaad.

De afgelopen week sprak ik enkele mensen die ook smoothies maakten. Maar dat niet meer doen, omdat het te veel tijd kost. Ik heb het de afgelopen week eens getest. Maar het kost nauwelijks meer tijd dan het maken van drie belegde boterhammen. En als zou het iets langer duren, het is leuker.

Ook bijzonder is dat slechts weinigen het verschil kennen tussen een smoothie en een juice. Sommigen denken dat het verschil is dat er yoghurt zit in een smoothie. Het verschil zit hem echter in de pulp.

Smoothie

Bij een smoothie gooi je de complete vrucht (zonder pit of klokkenhuis en eventueel zonder schil) in een blender, waardoor je zowel het sap als vruchtvlees behoudt.

Juice

Bij een juice gaat de vrucht in een keukenmachine waarbij het sap wordt gescheiden en het pulp in een apart bakje wordt opgevangen. Een juice is vooral handig voor mensen die wel de vitaminen en mineralen van een fruit of groente willen. Sommige mensen eten nu eenmaal liever geen wortels of brocoli. Over het algemeen zijn groenten vooral geschikt voor juices.

Ik heb inmiddels drie blenders gehad. Dat begon vijftien jaar met een Kenwood blender van ongeveer 100 gulden. Daarna kwam er vijf jaar geleden een KitchenAid van ongeveer 150 euro. En nu gebruik ik een eenvoudige Princess van 25 euro. Ze waren en zijn allemaal goed. Zo ingewikkeld is blenderen niet. Ook de laatste voldoet prima.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 18 juni 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.