Wimbledon

Het EK is afgelopen en we kijken af en toe naar een tenniswedstrijd op Wimbledon. Rafael Nadal (nr. 2 van de wereld) werd al in de tweede ronde uitgeschakeld, Maria Sharapova (nr. 1) in de vierde ronde. Wellicht hadden ze hun dag niet.

Is het niet veel spannender en attractiever voor publiek en anderen als er, net als bij het EK, eerst een groepsronde is. Kanshebbers op de titel zijn dat niet direct bij een slechte wedstrijd uitgeschakeld. Wellicht moet je dan geen hele wedstrijd spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook twee sets spelen en na drie wedstrijden aan de hand van de scores de beste of twee beste van een groep bepalen.

Tijdens de wedstrijd Italië tegen Duitsland vertelde de commentator dat er ook bij het EK steeds regels worden aangepast of voorgesteld. Hij noemde enkele voorstellen, zoals beginnen met penalties, na een onbesliste wedstrijd eerst penalties en daarna verlengen etc. Regels aanpassen hoeft zeker bij een toernooi helemaal niet moeilijk te zijn en kan het toernooi aantrekkelijker maken. Natuurlijk is het soms zoeken (trial and error). We kennen allemaal nog de ‘sudden death’ regel die een paar jaar geleden werd ingesteld, maar die al snel weer werd vervangen.

Het leuke van open staan voor veranderingen is dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Je kunt bij bovenstaand voorstel voor Wimbledon ook vastleggen dat je begint met een groepsronde waaraan iedereen meedoet, behalve de topspelers. Daarna spelen de winnaars van de groepsronde twee wedstrijden, zoals dat nu gebeurt. Daarna volgt een groepsronde waaraan de topspelers meedoen, waarna het toernooi vervolgt zoals nu gebruikelijk.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 juli 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.