Steve Denning

Eergisteren het boek ‘Radical Management’ van Steve Denning nog eens diagonaal doorgelezen. Het blijft een prachtig boek, helemaal van deze tijd. Niet deze tijd van crisis, maar deze tijd van veranderingen. Veranderingen die al lang geleden zijn ingezet, maar die geleidelijk zichtbaar worden. Eén van die veranderingen is de manier waarop we bedrijven organiseren.

Radical Management gaat over een andere manier van managen van een bedrijf die tegelijkertijd leidt tot hogere productiviteit, voortdurende innovatie, grotere voldoening op de werkvloer en meer tevredenheid bij de klanten. De methode geeft de mogelijkheid snel en flexibel te reageren in een werkomgeving die continue verandert en een wereld die steeds kleiner wordt.

Apple en Google zijn bedrijven die snel groot zijn geworden. Bij hen is te zien dat niet de technologie belangrijk is, maar de manier waarop werk wordt uitgevoerd. Niet van bovenaf aangestuurd met een vastomlijnd plan, maar door zelfsturende teams.

Op de site van Steve Denning vind je meer informatie over het boek, zijn andere boeken en zijn ideeën (in zijn blogs)

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 juli 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.