Bamboefiets

Bamboefiets

Wat een prachtig woord als je er wat langer naar kijkt, de bamboefiets. Bij scrabble, maar in ieder geval bij WordFeud, goed voor 21 punten. De werkelijke naam van de fiets is BlackStarBike. Morgen wordt ie gelanceerd in Amsterdam. Ik vind hem mooi (de vork had van mij ook van bamboe mogen zijn). Bijkomend leuk dat ie duurzaam is en ook in een ontwikkelingsland werk oplevert.

Het iets aangepaste bericht op hun site over de bamboefiets

De bamboefiets is een idee van drie Amsterdammers Sebastiaan, Taco en Imke, die elkaar in Ghana hebben ontmoet. Daar ontstond ook het idee. Gezamenlijk hebben ze de juiste partners in Ghana en Nederland gevonden voor een succesvolle en duurzame samenwerking. De BlackStarBikes levert niet alleen een eerlijk product, maar hetbiedt Afrika een kans om zijn eigen grondstoffen te verwerken tot een gewild en bruikbaar consumenten product.

Hierdoor ontstaat er een natuurlijke vraag en wordt werkgelegenheid gecreëerd. Daarnaast ontstaat een nieuw ambacht; het bouwen van een bamboe frame. Dit levert samen met het verkrijgen van de basis materialen niet alleen werk maar ook een spin-off op. De frames worden in Amsterdam in de sociale werkplaats geassembleerd tot fietsen. Vanaf het planten van de bamboeboom tot het afstellen van het zadel krijgt iedereen een goed salaris. Doordat er geen bemoeienis is van tussenpersonen vloeit veel van het aankoopbedrag direct terug naar de lokale Ghanese economie.

Westerse consumptie vraagt om een groene revolutie. Om die te realiseren zijn de jongens van BlackStarBikes van mening dat bij duurzame producten ook design, kwaliteit en prijs een belangrijke rol spelen. Die laatste argumenten negeren is helemaal niet nodig. In tegendeel. De bamboefiets van BlackStarBikes is een unieke fiets met een uniek verhaal, dat zich in stijl, prijs en kwaliteit meet met het top segment van de westerse stadsfiets.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 juli 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.