Opblaasbare sexpop zwemwedstrijd

Prachtige foto toch? Die mannen tijdens de opblaasbare sexpop zwemwedstrijd. Soms zijn dat soort wat vreemde evenementen al eeuwenoude tradities. In andere gevallen bestaan ze honderd jaar of enkele jaren.

Ze ontstonden meestal in een kroeg als een grap of weddenschap. Vrijwel altijd begon het eenvoudig en na een paar jaar was het een niet meer weg te denken activiteit en groeide het van enkele deelnemers naar soms wel honderdduizend.

De opblaasbare sexpop zwemwedstrijd

Het zou kunnen gaan over evenementen als de NY marathon, de Utrechtse Filmdagen, de Elfstedentocht of de Nijmeegse vierdaagse. Maar bij de opblaasbare sexpop zwemwedstrijd gaat het vooral om dorpsgekte. Zoals de Tomatina in het Spaanse dorpje Buñol, waarbij inmiddels 30.000 mensen meedoen aan het tomaten gooien. Het WC-potten gooien in Achterberg. Dat laatste begon in 2000 en het is daarmee ongeveer even oud als de opblaasbare sexpop zwemwedstrijd bij het Russische Priozersky, een gemeente ongeveer 70 kilometer van Petersburg.

Dmitry Bulawinov begon die opblaasbare sexpop zwemwedstrijd als grap in 2002. Inmiddels doen zo’n 800 Russen mee aan de Bubble Baba (platte uitdrukking voor ‘vrouw’). De race gaat van kade naar kade over de rivier de Vuoksa, wat ongeveer 3 minuten duurt.

Dit jaar gaat het niet door. Het is verboden door de gemeente. Niet omdat het aanstootgevend zou zijn of iets dergelijks. Er zijn wegwerkzaamheden aan een brug en ook zou het water te hoog staan. Maar volgens Bulawinov speelt vooral mee dat de Russische overheid geen massale evenementen wil in een deze tijd van roerige oppositie.

Andere op dorpgekte gebaseerde spelen:

 

 

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 22 augustus 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.