WO I in Archief

Gisteren schreef ik over de film War Horse, dat gaat over het leven van een paard in de tijd van WO I. Ik wist dat er in mijn omvangrijke archief van ruim 7 miljoen foto’s ook foto’s van de oorlog zitten. Naast veel negatieven liggen er ongeveer 500 afgedrukte foto’s van WO II, maar wellicht was er ook wel iets van WO I. Ik vond er diverse, waaronder de 40 onderstaande die tezamen een fraaie chronologie geven van die oorlog.

Van alle beelden in het archief liggen de rechten bij het archief op enkele uitzonderingen, zoals de afbeeldingen van Walt Disney. En natuurlijk de beelden van de beide oorlogen. Polygoon was weliswaar fout in de oorlog, naar ik heb gehoord, maar de afbeeldingen van de oorlog die werden gebruikt in de uitgebrachte series zijn gekocht. In de gevallen dat Polygoon, en later Polyvisie, beelden kocht, werden de rechten ook gekocht. Bij de oorlogsbeelden gebeurde dat niet en berusten de auteursrechten bij anderen. Maar die zijn bij onderstaande foto’s van WO I waarschijnlijk al verlopen.

De scans zijn gemaakt met een eenvoudige Rittz scanner van 60 euro.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 26 augustus 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.