Ideeënverzameling (4)

Regelmatig plaats ik op deze site ideeën uit mijn database van 1990 – 2000. Op 8 februari j.l. plaatste ik een ideeënverzameling die ik vond onder de T op één pagina bij elkaar. Een maand later een aantal ideeën van onder de N en op 12 mei enkele ideeën uit het tabje ‘R’. Overigens bevat de database niet alleen ideeën, maar ook verwonderingen die aanzetten tot creativiteit. Bij de verantwoording schreef ik al dat mogelijk sommige van de ideeën inmiddels zijn uitgevoerd. Hieronder een korte ideeënverzameling uit het tabje ‘H’:

Handvatten (vacuüm)

Massieve handvatten die door ze vacuüm te trekken aan zware en onhandelbare apparaten, dozen e.d. kunnen worden bevestigd. Ook wanneer bij verhuizingen dozen beschikbaar zijn met grijpgleuven in de doos, kan dit handvat praktischer zijn.

Het complementaire restaurant

Combineer diverse restaurantconcepten in één pand, eventueel gecombineerd met enkele extra’s zoals een discotheek en bioscoop. De restaurants zijn van verschillende kwaliteit, zowel in eten als ambiance. Het eenvoudige restaurant heeft bijv. geen uitzicht, is een ruime zaal met v.d. Valk sfeertje. Het dure restaurant heeft bijv. een prachtig uitzicht, uitgebalanceerde gerechten etc. De restaurantconcepten daartussen hebben allemaal een eigen, onderscheidende invulling. Bij alle restaurants staat de beleving voor de bezoeker voorop. Er zal daardoor een mix en doorloop ontstaan.

Rijke klanten die wellicht in het duurste restaurant beginnen, zullen ook eens enkele niveau’s lager gaan eten, arme sloebers uit het goedkoopste restaurant enkele niveau’s hoger. Het heeft bovendien communicatiewaarde en zal alleen daardoor als klandizie trekken.

Bovendien is de inkoop, houdbaarheid, verspilling, aanvullende diensten e.d. veel gunstiger dan in één restaurant. Vanzelfsprekend zijn er diensten en attracties waar alle bezoekersgroepen gebruik van kunnen maken, bijv. een uitzichttoren, fotograaf e.d.

Het alternatieve sex-hotel

Of het verfris je relatie-hotel. Een hotel waar kamers voor een bepaalde tijd gehuurd kunnen worden. Dat is op zich niet bijzonder. De kamers hebben echter geen bed, maar zijn volgepakt met andere zaken waarop sex kan plaatsvinden en zaken die kunnen worden gebruikt bij de sex. Het stel dat hier een kamer huurt, moet daarom enige creativiteit hebben (of hervinden, want in het begin van de relatie hadden ze het wel). Het hotel heeft consultants die daarbij kunnen adviseren.

Handleiding (tips) in romanvorm

Met Adri de Groot heb ik vorig jaar een uitgebreid fax-contact gehad over WordPerfect en enkele andere programma’s. Daarbij vertelde ik hem in een leraar leerling verhouding over de functies en werking van de software. Vaak verluchtigden wij onze fax-berichten met verhalen over het weekend, vakantie, gebeurtenissen van alledag en dergelijke.

Zo zou een boek geschreven kunnen worden, waar informatie over WP gelardeerd wordt met wetenswaardigheden over computers en het leven in het algemeen. Niet meer de bekende computerboekenstijl, maar geromantiseerd.

15 sept. 1994

Hofleverancier

Open een keten van winkels met de verzamelde producten van fabrikanten, winkels e.d. die het prodicaat ‘hofleverancier’ hebben. De zaken zitten vanzelfsprekend op A-locaties. Mogelijk zijn er fabrikanten bij die bulkproducten maken die niet aan particulieren worden geleverd, daar zou je een merk van kunnen maken. Zeker wanneer de betreffende fabrikant een zekere status heeft. Afhankelijk van de producten kan het ook interessant zijn voor toeristen. En voor de fabrikanten en winkels is het een extra verkooppunt.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 12 augustus 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.