Queen Freddy Mercury

Freddy

Morgen zou Freddy zijn 66ste verjaardag vieren. Hij is geboren op 5 september 1946 in Zanzibar. Ik heb het natuurlijk niet over Freddy Krueger, maar over Freddy Mercury. Freddy Krueger zie je regelmatig bij verkleedpartijen. Er zijn meerdere films waar zijn masker wordt gebruikt, buiten het gebruik in de films ‘A night on Elm street‘.  Maar sinds 10 jaar wordt elk jaar op de verjaardag van de Queen zanger de ‘Freddy for a Day’ gehouden. Een verkleedpartij waarmee geld wordt ingezameld voor Aids-onderzoek.

Het idee is eenvoudig. Je verkleed je als Freddy Mercury en laat je sponsoren door familie en vrienden. Doordat je bent ingeschreven bij ‘Freddy for a Day‘ heeft het een officieel karakter en krijg je de sponsors wellicht makkelijker over de streep. Er is ook een wedstrijd aan verbonden, wie zich het best heeft verkleed en wie de meest Queen-achtige locatie heeft gevonden om het filmpje van de verkleding op te nemen. Het geld dat bij FFAD binnenkomt gaat naar de Mercury Phoenix Trust, een organisatie die inmiddels 15 miljoen dollar heeft verspreid over ruim 300 AIDS-gerelateerde projecten. Op de site van MPT zie je ook andere initiatieven omde herinnering aan Freddy Mercury te bewaren en geld in te zamelen.

Zoals eerder geschreven, ging ik veel naar popconcerten. De meeste bands zag ik één keer, maar bij concerten van Genesis en Queen was ik negen keer. Bij Queen maakte ik de foto links, die ik eerder plaatste bij het bericht popconcerten.

Bij elk concert maakte ik foto’s. Soms in kleur, soms in zwartwit of dia. Fotograferen was een hobby, maar toen in een experimenteel stadium. Ik probeerde filmmaterialen uit, DIN-waarden, lenzen etc. De foto links is gemaakt met een Nikon FE, 135 mm en Agfachrome (dia). We, klasgenoot Appie Pot en ik, zaten op rij 3 in de Arena van Rotterdam AHOY. Kaartje gekocht bij NOZ op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 september 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.