Princess

Drie maanden geleden ben ik weer begonnen met een smoothie-ontbijt. Elke dag even een paar stukken fruit in de blender. Met Annemarie, die het dagelijkse ochtendritueel bij me introduceerde, gebruikte ik een zwarte KitchenAid Artisan blender van 240 euro. Later kocht ik een metallic Magimix van ongeveer dezelfde prijs. Beiden vielen in de categorie krachtpatser. En mogelijk konden ze meer dan alleen blenden. Maar begin juni van dit jaar kocht ik een Princess van 19,95 euro.

De eenvoudigste smoothie van grapefruitsap, peer, kiwi, banaan en besjes

Dit is een boetedoening. Tot anderhalf jaar geleden vond ik Princess helemaal niets. Dat was ooit begonnen met een waterkoker die ik cadeau had gekregen. Al na een week was dat apparaat kapot. En hoewel je een gegeven paard niet in de bek mag kijken opende ik het toch. Het bestond uit niet meer dan een plastic omhulsel met onderin een warmte-element. Een waterkoker hoeft ook niet meer te zijn. Dat wist ik al van de Philips waterkoker die ik eerder had. Maar dat was een mooi apparaat. Bij de Princess straalde de goedkoopte ervan af, van het ontwerp en van het plastic. Daardoor werd de eenvoudige constructie door mij niet gezien als hoogstnoodzakelijk en efficiënt, maar als een bevestiging van de in alle opzichte inferieure Princess artikelen.

Eigenlijk had ik al voor de waterkoker geconcludeerd dat ik Princess producten niets vond. Dat kwam door de ontwerpen. Die vond ik te weinig creatief, te fantasieloos en vooral van een te goedkope uitstraling. En na de waterkoker kwamen nog twee apparaten waarvan onderdelen al snel kapot waren, waarmee ik helemaal klaar was met Princess.

Maar een paar jaar geleden zag ik veranderingen bij Princess. De ontwerpen werden spannender. Ze kwamen met steeds meer producten die wellicht niet per se handiger waren, maar wel onderscheidend. En die getuigden van denkwerk. Soms over ontwerp, soms over functionaliteit. En zowaar, toen ik er met vrienden over sprak hoorde ik zelfs positieve geluiden over de kwaliteit.

Eenvoudig en efficiënt

Anderhalf jaar geleden kreeg ik een Princess citruspers, de Classic Super Juicer. Ok het was geen schokkend apparaat, maar ook niet minder dan de Philipsen, Brauns en Kenwoods in ongeveer dezelfde, maar iets duurdere, prijsklasse. En toen ik drie maanden geleden weer wilde gaan juicen, maar dan met vruchtvlees (een smoothie dus), waagde ik me aan een Princess; De Princess Hippy Dippy, een rood metallic limited edition blender met een kan van 0,8 liter en een prijsje waarbij ik geen schuldgevoel zou krijgen, mocht het blenden me al snel vervelen.

Al eerder was me opgevallen dat de stukjes fruit soepeltjes door de twee gekartelde mesjes werden versneden. En ook vandaag verdwenen de aangeboden stukjes fruit in een wervelstorm langs het snijsysteem. Zonder meer een efficiënt apparaat, waarbij de stand van de mesjes een tornado-achtige slurf veroorzaken, een naar het centrum gerichte, centriputale, kracht waarin de fruitstukjes naar beneden worden gezogen. De twee mesjes blijken meer dan voldoende voor de peer, banaan, kiwi, pruimen, besjes, aardbeien en andere zachte fruitsoorten die ik blend (de grapefruit gaat eerst door de sapcentrifuge). Daar hoef je geen dure KitchenAid of MagiMix voor aan te schaffen.

Een uitgebreide selectie blenders staat op beslist.nl

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 september 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.