Skyline van Utrecht

Paul, een goede vriend van me, heeft vanuit zijn Penthouse een prachtig uitzicht over de skyline van Utrecht. Voor hem is het natuurlijk al gewoon geworden, maar voor mij is het elke keer weer genieten als ik bij hem binnen stap. Elk seizoen of weertype brengt zijn eigen pracht. Paul kan niet alleen de skyline van Utrecht zien, maar bij helder weer zelfs de Amsterdamse Arena. En dat is maar één kant van zijn woning. Vanuit zijn keuken kijkt hij op dezelfde wijze over Bilthoven en Amersfoort.

Af en toe heb ik een zonsondergang meegemaakt. Van een grote bal die ondergaat tot een oranjeblauwe lucht waarin het lichtballetje verdwijnt. Ook daarbij zijn de seizoensverschillen goed te zien. Want in de winter gaat de zon, vanuit Pauls huis gezien, achter de domtoren onder en in de zomer rechts van de drie flats aan de Lamerislaan.

Ik had Paul al een paar keer gezegd dat ik de skyline van Utrecht nog eens vanaf zijn terras wilde fotograferen. Meestal was het echter te heiig of hing er een andere waas over de stad. Maar vorige week was het raak. Dus camera op het statief en drie opnamen gemaakt met steeds een kleine draaiing. De opnamen zijn door Geert van Office-Care met elkaar verbonden (stitchen) tot de afbeelding hieronder.

De originele samenvoeging is ruim anderhalve meter breed. Geert heeft deze verder bewerkt en teruggebracht tot 120 cm breed. Voor de liefhebber is de posterstrook (125 x 25 cm) binnenkort bij hem te koop.

Enkele technische gegevens:

Camerabody

: Mamiya 645DF (bodyspecificaties)

Achterwand

: Leaf Aptus-II 33 ( achterwandspecificaties )

Lens

: Mamiya 645 AF 110mm 2,8 LS D (lensspecificaties)

Statief

: Gitzo Studex Performance (30 jaar oud, hoogte max 218 cm, min 5 cm)

Balhoofd

: Leitz titanium (30 jaar oud, onverwoestbaar, afbeelding)

Een impressie van de poster, vanaf iets links van het midden (centrum) naar recht (overvecht).
Beweeg de muis over de animatie om de beweging te stoppen; gebruik ‘pagina vernieuwen’ om de animatie tussentijds opnieuw te starten.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 14 september 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.