Een triootje – anders dan je zou denken

Een triootje? Kom je door dat zoekwoord op deze pagina, in de hoop de grootste seksuele fantasie van veel mannen te aanschouwen? Helaas, ik moet je teleurstellen. Beproef je geluk op deze site.

Een triootje

Nee, het gaat hier om een triootje berichten die zijn blijven liggen. Dat is elke dag een probleem. Als ik ’s ochtends ga zitten voor het dagelijkse berichtje, dan moet ik vaak kiezen. Want wat zal ik doen. Een artikel in de ochtendkrant dat me aan het denken heeft gezet, een gebeurtenis van afgelopen week, zomaar een gedachte/idee.

Er zijn zoveel mogelijkheden, vaak vechten ze allemaal om aandacht. En dan moet het ook nog in een kwartiertje vorm krijgen, tot maximaal een half uur. Hier dus een triootje berichten die wat aandacht wilden.

Charlotte Dematons

een boekomslag bij een triootjeDe Frans-Nederlandse illustratrice Charlotte Dematons heeft een paar prachtige boeken gemaakt. Wie kent niet ‘Nederland‘, waarin ze haar getekende impressie geeft van Nederland. Of het boek ‘Sinterklaas’.

Laatst kwam ik een vriendin tegen die met een Spanjaard is getrouwd en het grootste deel van het jaar daar woont. Haar zoontje is een boek aan het lezen waarvan de kleurrijke omslag mij opvalt. Ik kijk wat beter en zie dat de schrijver Annie M.G. Schmidt is. Ik vraag of ik even mag kijken. Het blijkt de Spaanse uitgave van het boek ‘Heksen en zo‘. En de illustraties zijn van Charlotte Dematons.

Nou heb ik de carrière van Annie M.G. niet gevolgd. Dus ik ken de belangrijkste titels en wist niet beter dan dat Fiep Westerdorp de illustratrice van haar boeken was. Dit was een Spaanse uitgave, dus wellicht hadden ze er daar een ander bijgehaald. Ik heb het natuurlijk gecontroleerd en het blijkt dat Dematons de illustratrice is van ‘Heksen en zo’ en de vertalingen. Overigens weer prachtige tekeningen.

Brigitte Bardot

Twee weken geleden schreef ik over Lewis Hine. Daarbij vertelde ik ook over de Canadese fotograaf Yousuf Karsh. Ik heb nog eens wat portretten van hem opgezocht. Ze zijn stuk voor stuk prachtig. Natuurlijk is er die prachtige foto van Brigitte Bardat. Maar ook in andere foto’s zoals die van Einstein, Picasso en dergelijke weet hij zijn modellen treffend neer te zetten.

Ik weet nog dat ik ooit een paar lessen kreeg van Hans Götze over fotodesign. Daarbij gebruikte hij onder andere de foto’s van Karsh om te laten zien hoe lijnen in een foto werken, hoe je met de rondingen door de stand van een arm de kijker gevangen houdt in een foto. Hier een aantal van zijn portretten bij elkaar.

 Ursula Andress en de overige Bond-girls

Een paar weken terug is door The Sun  in Engeland de verkiezing van de beste Bond Girl georganiseerd, ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van Bond-films. Ursula Andress is daarbij eerste geworden. Zij was bond girl in de eerste James Bond film ‘Dr. NO’, die in 1962 uitkwam. De inmiddels 76-jarige Andress had volgens de jury de meeste sex appeal, met haar blonde haren, licht gebronste huid en … witte bikini met ceintuur. Ik zie haar nog uit het water komen.

Nee hoor, ik heb eerst andere Bond-films gezien in de bioscoop, voor ik veel later Dr NO heb bekeken. De favoriet van mijn jeugd was daardoor Britt Ekland, die in de verkiezing van The Sun op de voorlaatste plaats eindigde. Smaken verschillen gelukkig, zullen we maar denken. De vraag is natuurlijk waar de Bond-girls op zijn beoordeeld. Niet op acteerprestaties, dat is zeker. Want dat is niet belangrijk voor een Bond girl, een ‘license to thrill’ is voldoende.

Ondanks mijn jeugdidiolisering van Britt Ekland zou ik zelf voor Kim Basinger of Halle Barry hebben gekozen. Niet omdat ik me hen als Bond girl herinner, maar omdat het gewoon l.kk.r. w..v.n zijn. Halle Barry in bijvoorbeeld Swordfish of Kim Basinger in die geweldige thriller L.A. Confidential of die vroege (1992) Cartoon-film Cool World waarin ze paradeert tussen stripfiguren. Ik weet nog dat ik die kocht als laserdisc en wat een verschil dat was met de VHS-banden die we gewend waren. Wat voel ik me oud als ik dat schrijf en straks een bluray opzet.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 september 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.