Dierenleed in China

Vorige week zat ik op National Geographic naar de documentaireserie ‘Made in NL’ te kijken. Daarin worden Nederlandse ondernemers gevolgd die NL-ontwerpen, -kennis en -kunde in het buitenland verkopen. In de reclameblokken waren telkens filmpjes te zien van actasia over dierenleed in China. Afschuwelijke beelden van dieren die worden gemarteld.

De discussie over proefdieren, vleesproductie en dergelijke ligt al een tijd achter ons. Hoe je er ook over denkt, iedereen zal het er over eens zijn dat wat er ook wordt gedaan, het in ieder geval ‘humaan’ moet gebeuren. De beelden van ActAsia tonen dierenleed in China. Onnodig slaan, onverdoofd doden, verwaarlozing en andere in het Westen ongeoorloofde mishandeling.

Je kunt nu al doneren: Doneren aan ActAsia.

ActAsia heeft diverse projecten lopen. Er loop een grote actie tegen de bontindustrie in china, die al groot is en nog steeds groeit. Aan de actie wordt meegewerkt door ruim honderd BC’ers (Bekende Chinezen), waarvan ik je de namen zal besparen. Zij plaatsen berichten op hun websites en brengen het project onder de aandacht wanneer ze de kans krijgen. In heel China zijn activiteiten georganiseerd waardoor honderden Chinezen worden bereikt.
Jaarlijks worden 50 miljoen dieren geslacht voor bont, meer dan de helft daarvan gebeurt in China.

NU!!! Geld overmaken naar ActAsia.

In Harbin, een stad met 10 miljoen inwoners, is 1 april j.l.een regeling aangenomen om honden hoger dan 50cm en langer dan 70 cm uit de stad te verwijderen. Ook 49 hondenrassen vallen onder de regeling. Het gevolg is te zien in bijgaande foto. Handelaren verzamelen de honden om ze aan slachters te verkopen.

In Harbin Stad, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang, is een nieuwe regel ingevoerd voor het houden van honden als huisdier. De regel werd aangenomen op 20 november 2011 en ging in op 1 april 2012.

Gewoon ondersteunen: Donatie naar ActAsia.

Hieronder komt nog een filmpje.
Maar je kunt nu al helpen: Help projecten van ActAsia financieren.

Zie ook: Vieze varkens

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.