gratis Mijmeringen

Tot voor kort had ik de fotocolumn’ Mijmeringen’ in het tijdschrift OOK! van Sanoma. Het waren geassocieerde herinneringen bij een foto uit mijn archief. Vorig jaar bracht ik ze uit in boekvorm.
De eerste druk was binnen korte tijd verkocht; oude foto’s en nostalgie doen het goed in deze tijd. Wellicht komt er binnenkort een tweede druk, tegelijk met het uitbrengen van enkele andere titels.

Nu heb ik ‘Mijmeringen’ in een eBook-vorm gemaakt. Voor de liefhebber zijn hier de gratis mijmeringen uit OOK! in ePub.

Download gratis Mijmeringen ePub

Je kunt het ePub bestand direct downloaden door op de ‘download knop’ te klikken of gebruik maken van deze link: gratis mijmeringen. Vanzelfsprekend moet je een voorziening hebben waarmee ePub-bestanden kunnen worden gelezen. Dat kan een programma zijn op je computer, een app op je mobieltje, een ereader of iets anders. In sommige gevallen krijg je bij het downloaden allemaal rare tekens, wanneer geen voorziening wordt gevonden om de epub te openen.

ePub en ebook

ePub is een standaard ebook-formaat, dat nu algemeen door diverse aanbieders wordt gebruikt. Sommigen gebruiken daarbij een beveiliging, het zogenaamde DRM. Dit laatste geeft vaak problemen, omdat diverse producenten hun eigen systeem gebruiken en de epubs dan niet makkelijk uitwisselbaar zijn.

Bovenstaande ePub is onbeveiligd (geen DRM) en getest. Het mag dus in principe geen problemen geven, tenzij je geen voorziening hebt om epubs te lezen natuurlijk.
Valid CSS!Dit ebook is W3C gevalideerd.

Downloaden

Direct downloaden door op de ‘download-knop’ te klikken kan, maar hangt af van het systeem (Windows, Apple, Linux) en de browser die je gebruikt. Soms werkt eenvoudig klikken, waarna een venster opent met de vraag of je het bestand wilt openen of opslaan. Het kan ook zo (bijv. in Windows Internet Explorer):
1. Klik met de rechtermuisknop op de link
2. Kies opslaan als…
3. Geef een lokatie op waar je het bestand wilt opslaan

iPhone

Voor de iPhone en iPad kan het eenvoudig met de nieuwe iBooks. Ga met Safari ‘for mobile’ naar deze pagina en klik op de link. Safari herkent de ePub en vraagt of je het in iBooks wil openen. Daar staat het dan even later in de bibliotheek.

Firefox

Firefox is handig voor het lezen van ebooks op je computer, alle systemen. Voorheen met de add-on (plugin) ‘epub reader‘, maar in sommige versies is de reader ingebouwd. Overigens zijn er meer handige ad-ons voor Firefox.

Meer informatie?

Veel informatie over het gebruik en lezen van ebooks in het epub-formaat is te lezen op de site e-reader.nl.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 14 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

One thought on “gratis Mijmeringen

  1. 1

    Ha René, ik zet ‘m op m’n e-reader en ben erg benieuwd. groetjes