Mensenslager

Een week geleden kwam het zesde deel van het  computerspel Resident Evil 6 uit met als promotie een mensenslagerij. Het spel is altijd langs me heen gegaan. Ik heb niets met dat soort horrorspelletjes. Maar het nieuws over de bizarre promotie viel me wel op. Niet verwonderlijk natuurlijk. Onderstaande foto’s, wat je er ook van vindt, vragen nu eenmaal om aandacht.

Capcom, één van de bekendste Japanse spelproducenten, opende in London een mensenslagerij. Dit ter promotie van hun videospel Resident Evil 6. De mensenslagerij, sommigen spreken van een kunstinstallatie is gevestigd in de gerenommeerde slagerij Wesker & Son in de Smithfield Meat Market in London. In de zaak liggen en hangen benen, rompen, armen compleet met handen, penissen en andere lichaamsdelen. Dat Resident Evil 6 schijnt te gaan over ene Jake Muller  , die de zoon is van Wesker kan betekenen dat de slagerij niet bestaat.

Maar je kanibalenvriendje zul je er geen plezier mee doen. Alles is gemaakt van dierenvlees en geboetseerd tot vormen die lijken op onze eigen ledematen. Er zijn ook worsten te koop met namen die verwijzen naar de ledematen, zoals ‘Gepeperde Menselijke- & Citroenworst’ of  ‘Biefstuk van door J’avo gevangen menselijke dijen’. J’avo is een karakter uit Resident Evil. Het bijzondere vlees was slechts twee dagen te koop. De volledige opbrengst ging naar de Limbless Association, een organisatie die informatie en ondersteuning geeft aan mensen die één of meer ledematen missen.

Gunther von Hagens

De promotie van Resident Evil 6 en de foto’s doen denken aan de Duitse kunstenaar en hoogleraar anatomie Gunther von Hagens. Hij ontwikkelde een speciale conserveringstechniek (ook wel platinatie) waarmee hij lijken prepareerde. In 2003 kwam hij in opspraak en wed hij ervan beschuldigd geprepareerde Chinese lijken te hebben gebruikt voor een expositie. Er waren in een bedrijfspand, dat door Von Hagens was gehuurd, 647 geconserveerde lichamen aangetroffen. Ze lagen klaar om te worden tentoongesteld of doorverkocht. Een deel van de lijken zou uit nabijgelegen gevangenissen zijn gekomen, waar mensen om politieke reden vastzaten. De lugubere tentoonstelling van Von Hagens ‘Körperwelten’ trok in Europa miljoenen bezoekers. Tijdens de expositie sneed de anatoom publiekelijk in lijken. Dat laatste was de reden waarom enkele landen de tentoonstelling verboden.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.