Doorgeschoten ontwerp?

Donderdag of vrijdag onderweg naar huis hoorde ik Jeroen van Inkel op Q-music iets zeggen over bizarre schoenen. Wie weet had hij het over de schoenontwerpen van René van den Berg. Een paar werken geleden maakte ik een aantekening over deze ontwerper, nadat ik zijn ontwerp ‘Scary Beautiful’ had gezien in een tijdschrift. Hij maakte de schoen in samenwerking met kunstenres Leanie van der Vyver. Het is een ontwerp met de hak, de hoge had, aan de voorkant van de schoen.

Wanneer je de schoen op zichzelf ziet, of eigenlijk als je het ontwerp even als een product ziet dat je nog niet als schoen hebt herkend, dan krijg je een gevoel van vervreemding. Als de benen er net in komen verdwijnt dat gevoel niet onmiddelijk. Pas bi j het zien van het filmpje dat Lyall Coburn maakte van een vrouw die probeert te lopen op de ‘Scary Beautiful’ lost de vervreemding op en gaat het over in de vraag ‘doorgeschoten ontwerp ?’.

Zie hieronder een animatie met het product op zichzelf etc…

De film van Lyall Coburn  waarin een vrouw op de schoenen probeert te lopen…

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 13 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.