Ideeënverzameling (5)

Regelmatig plaatste ik op deze site ideeën uit mijn database van 1990 – 2000. Op 8 februari j.l. plaatste ik een aantal ideeën die ik vond onder de T. Een maand later een ideeënverzameling van ingangen die ik vond onder de N en op 12 mei enkele ideeën uit het tabje ‘R’. En op 12 augustus ideeën uit het tabje ‘H’. Overigens bevat de database niet alleen ideeën, maar ook verwonderingen die aanzetten tot creativiteit. Bij de verantwoording schreef ik al dat mogelijk sommige van de ideeën inmiddels zijn uitgevoerd. Hieronder enkele ideeën die ik ruim 10 jaar geleden schreef onder het tabje ‘W’.

Wegwerp handschoen

Katoenen wegwerphandschoenen kunnen attractief zijn voor kinderen. Ze kunnen worden bedrukt met allerlei leuke motieven. In de winter geven ze voldoende warmte en als ze een keer kwijtraken is dat geen probleem. Door volwassen kunnen ze worden gebruikt in de tuin, werkzaamheden aan de auto of bepaalde DHZ-activiteiten.

Warmtepompen

Waarom blijft in sommige huizen de warmte lang hangen na een hete dag en blijven andere huizen koel (of worden ze snel koel)? Is het mogelijk de warmte in huizen, die niet meer nodig is voor behaaglijkheid, te gebruiken voor andere toepassingen in huis. Bestaan er warmtepompen, zoals waterpompen?

Wetenschappelijke vertaalslag

Veel ideeën en praktische en theoretische kennis die wetenschappers opdoen tijdens onderzoek gaat verloren voor het gewone leven. Stel academisch geschoolde intermediairs aan die regelmatig contact hebben met de diverse wetenschappers en een vertaalslag kunnen maken naar producten, diensten etc. en wellicht complementaire verbanden zien.

Weedkwekerij onder fitnesscentrum

Kweken van weed kost veel stroom. Daar worden de meeste kwekerijen door ontdekt (hoog stroomverbruik of illegaal aftappen). Een energiebron erboven kan dat voorkomen en is goede cammouflage. En als dat fietsendebezoekers van een sportcentrum zijn, werkt het twee kanten op. Denk ook aan muizenfokkerij (muizen in kooitjes die door in rad te lopen stroom opwekken).

Werken voor schuldaflossing

Biedt mensen met geringe schulden de gelegenheid geld te verdienen met werk voor de gemeenschap. Op die manier kan een onbetaalbare schuld worden ingelost en profiteert ook de maatschappij

Weervoorspellers top-10

Het is frustrerend hoe vaak het weer verkeerd wordt voorspeld. Juni 1998 was weer zo’n maand dat de voorspellers er regelmatig naast zaten. ’s Ochtends met warme kleding het huis uit om later te constateren dat het stralend weer werd en omgekeerd. Laat een of ander instituut eens bijhouden welke voorspellingen er worden gegeven en wat daarvan achteraf beschouwd correct was.

Je kunt dan na verloop van tijd een wekelijkse top-10 publiceren over de verschillende voorspellers. Mensen kunnen dan beoordelen hoe serieus ze de informatie die ze op dat moment krijgen (afhankelijk van de krant, het televisie- of radioprogramma ze op dat moment lezen, zien of beluisteren) moeten nemen.

Weekend miljonair thuis

Vertaal het spel ‘Who Wants To Be A Millionaire’ of ‘weekend miljonairs’ naar een micro-uitvoering voor de huiskamer ‘Wie wil tien Euro’. Staffeltje vanaf een bedrag opgebouwd naar tien gulden, met tussenliggend een bedrag dat altijd mag worden gehouden. En natuurlijk echt spelen. Kinderen zullen het prachtig vinden zo wat extra zakgeld te winnen.

Warmte en koude folie voor ramen

Bij warm weer houden sommige mensen de gordijnen dicht, bij te veel (hinderlijke) zonlicht in de kamer gebruiken mensen een zonnenscherm. Ik denk dat het mogelijk is folie te gebruiken. In de zomer een transparant folie met wellicht een blauw filter (nauwelijks zichtbaar zoals de honderden verschillende kleuren tl-buizen) en producten die warmte en fel zonlicht absorberen, maar wel daglicht binnenlaten. In de winter een transparant folie met een filter dat warmte van binnen opneemt of de koude van ramen absorbeert.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 18 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.