- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Tumblr geinstalleerd

Een vriendin liet me vorige week haar Tumblr-pagina zien. Vooral het achief (archive) vond ik leuk. Dus ik heb ook Tumblr geinstalleerd.

In het archief van Tumblr staan alle foto’s, video’s en dergelijke als een enorme gallerie. Je kunt je ook anderen volgen, dat is al snel een enorme stroom nieuwe indrukken. Want dan krijg je ook  de foto’s en video’s te zien die zij hebben geupload en de tekstjes die zij hebben geschreven. Het lijkt wel een twitter, maar als je het wilt is het veel utgebreider.

Op Tumblr zijn mensen die van alles uploaden, maar er zijn ook professionals die hun werk tonen of gebruikers die met een thema werken. Je kunt ook iets dat je bij anderen ziet ‘rebloggen’, je voegt het dan ook toe aan je eigen pagina’s.

Ok, ok. Het lijkt inderdaad op Pinterest. Maar daarvan hoorde ik dat het vooral populair is onder Amerikaanse huisvrouwen. Het grote verschil is dat Pinterest een groot prikbord is met sociale netwerkfunctie, terwijl Tumblr meer een microblog-systeem is waar je allerlei mediale info op kwijt kunt (photo, video,  citaten, links, geluid en dergelijke.

Ik ga me er ook niet te veel in verdiepen, maar we natuurlijk wel orriënteren. Dus gebruik ik het nu vooral om snapshots te plaatsen van het dagelijks leven, die ik maak met mijn iphone en Canon Cybershot (altijd in mijn dashboardkastje).

Even een blik werpen: mijn eerste tumblr-account

Enkele Tumblr-ers die ik volg:

Sailing through ruins, Visibly loud, Beautiful and Scary (voorbeeld van archive-pagina), Tumblr-gebruiker zoeken, The art of Google books, Underground New York