Koffie verkeerd

Gisterenmiddag had ik een discussie met iemand over koffie en zijn koffie verkeerd. Het begon met mijn opmerkingen dat het bij voedsel het best is zelf te ervaren of het goed is of niets. Natuurlijk niet tegen beter weten in. Maar neem pindakaas. Dat was eerst niet goed, want kankerverwekkend. Een tijdje later bleek het volgens andere wetenschappers juist goed, vanwege de plantaardige pindavetten (of zoiets). Daarna weer niet (suikers, kankerverwekkend), toen weer wel maar dan zonder stukjes noot. Enzovoort.

En hetzelfde is het geval bij melk, chocolade … eigenlijk bij alle voeding. Dus hadden we het over koffie. Er had iets in de krant gestaan over de liters die wij per jaar drinken, dat we bijna bovenaan staan in gebruik.

Juist bij koffie vind ik dat je zelf moet ervaren wat het voor je doet. Sommigen hebben last van de vochtvasthoudende werking van koffie, anderen krijgen hartkloppingen, weer anderen drinken zonder problemen tig kopjes per dag (hoewel je je kunt afvragen of daar geen gewenning is ingeslopen), anderen krijgen hoofdpijn als ze geen koffie drinken (toch een teken dat je verslaafd bent, of dat er op zijn minst iets is aangemaakt dat ontbreekt als je niet drinkt) etc.

Ok, maar het is tijd voor koffie. Deze kop werd me aangeboden door mijn Engelse vriend Mark. Dezelfde die me bijna dagelijks berichten stuurt. Klik op het kopje om verder te gaan. En ok, het is een flauwe grap.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 22 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.