Timeshare auto

Het Timeshare systeem is populair voor vakantiehuizen. Iemand koopt daarbij slecht een deel van het eigendom voor een bepaald gedeelte van het jaar. Stel dat de timeshare is opgedeeld in 52 delen, die eventueel verschillend zijn gesprijsd, dan koop je bijv. het eigendom van het vakantiehuis voor de eerste week van juni. In die week kun je zelf in het huis gaan of dit verhuren. De timeshare kent allerlei varianten omdat het kan worden ingevuld rekening houdend met fiscale voordelen, aankoopprijs van het onderliggende pand etc.

Het principe van timeshare leent zich ook voor andere producten. Bijv. bijzondere auto’s worden op die manier bereikbaar, voor meerdere mensen, al is het slechts voor bepaalde periode of tijd.

Een systeem als bij de bladenmap kan ook:
Een aantal mensen (bijv. 20) kopen samen een luxe auto. Degene die hem als eerst een periode mag gebruiken betaalt het meest en de laatste het minst.

23 mei 1999
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 21 augustus 2011 door in de categorie 2011, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.