Vitamine pleister tegen katers

Zelf heb ik nog nooit een kater gehad na het drinken van behoorlijke hoeveelheden alcohol. Alleen een paar keer van slechte rode wijn, die ik niet eens in grote hoeveelheden nuttigde. Maar voor wie wel katers heeft en deze wil voorkomen zijn er twee oplossingen: 1. Niet meer drinken (haha) of 2. de preventiepleister tegen katers gebruiken.

De ‘Bytox™ Hangover Prevention Patch’ zoals de pleister officieel heet, is ontwikkeld door de Amerikaanse cosmetisch chirurg Dr Leonard Grossman. In zijn praktijk behandelt hij bijna 20 jaar mensen. Op een ochtend werd hij gebeld door de zoon van een vriend. De zoon had een enorme kater na het vieren van de geboorte van zijn eerste kind en dacht dat de bevriende chirurg wellicht een oplossing wist. Grossman belde een collega die gespecialiseerd is in hormonale therapy tegen ouderdom. Deze zei hem een infuus aan te leggen met wat thiamine (in water oplosbare vitamine B1). Twee minuten na het aanbrengen van het infuus voelde de zoon zich al goed.

Het idee ontstond om dit voor iedereen beschikbaar te maken. Maar een infuus zou daarvoor niet geschikt zijn. Grossman ging op zoek naar een oplossing, waarbij het niet nodig was een pil te slikken en dat toch snel de werkzame stoffen in het lichaam zou brengen. Een pleister zou moeten werken, volgens hem, maar hij was nog wat sceptisch. Hij begon met het testen op zichzelf, daarna op vrienden en anderen die zich aanboden voor de tests. Al snel waren er duizende testen gedaan en iedereen was enthousiast.

Na testen op duizenden mensen is de pleister tegen katers op de markt gebracht als ‘Bytox™ Hangover Prevention Patch’. Goedkeuring door de FDA (Food and Drugs Administration) of onze eigen CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) is niet nodig omdat de pleister alleen bestaande en goedgekeurde ingrediënten bevat.

Het gebruik is eenvoudig. Plaats de pleister minstens 45 minuten voor je gaat stappen op een onbehaarde plek op je lichaam en laat het daar zitten tot acht uur na je laatste drankje zitten. In die acht uur moet je blijven drinken, geen alcohol natuurlijk.

De werking is volgens Grossman ook eenvoudig te verklaren. Als je alcohol drinkt breekt dat B-vitaminen en andere voedingsstoffen af. Dat heeft invloed op je centrale zenuwstelsel. De pleister met talrijke vitamines en voedingsstoffen vergroot de hoeveelheid van deze stoffen, waardoor het vervelende gevolg van alcohol drinken uitblijft.

Let op!!!

De afbraak van alcohol door je lever is wat anders dan het voorkomen of verhelpen van een kater. Dus met een pleister op moet je nog steeds een BOB meenemen of niet in politiefuik rijden. De afbraak van alcohol in je lichaam kent een rechtlijnig verloop. Als je lever een uur nodig heeft om 1 glas alcohol af te breken, dan duurt de afbraak van 2 glazen dus twee uur. Dat kun je niet versnellen of vertragen. Dus ook al heb je geen kater, je hebt na enkele uren stevig drinken nog voldoende alcohol in je lichaam voor een bekeuring (of ongeluk).

Website van Bytox Hangover Prevention Patch

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 30 oktober 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Eten & Drinken

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Comments are closed.