Bus kunst

Op zoek naar voorbeelden van de trottoir kunst moest ik denken aan bus kunst, de prachtige vaak fotorealistische illustraties op een bus. Soms is het een advertentie, zoals de prachtige busreclames van Centraal Beheer. Ook Gemeenten maken voor hun voorlichting gebruik van bus kunst. En in andere gevallen zijn het gewoon versieringen, dan is er in ieder geval geen duidelijke bron.

De bus kunst van Centraal Beheer waarbij de buschauffeur schijnbaar achterom kijkt is gemaakt met een speciaal vensterfolie, één kant is doorzichtig, de andere klant niet. De bus met de slang is van Dierentuin van Kopenhagen. De vrouw die in een haaienbek stapt is van National Geographic Channel.

 

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 11 november 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

2 thoughts on “Putdeksels, onopvallend straatbeeld

 1. Hans van den Berg
  1

  Beste Rene,
  Jij beschreef in je artikel “normale” putdeksels. Er zijn ook bijzondere putdekses. Die met het wapen en de plaats, met een bijzonderheid van de plaats(Emmen(vlinderstad) met vlinders. Groningen met de Martinitoren en STAD(voor Groningers is er maar een stad). Verder de inwijdingsputdekse ter gelegenheid van de inhuldiging van onze koning etc etc.
  Vriendelijke groeten, Hans van den Berg

 2. Wick van Dam
  2

  Mooi stuk, Rene!
  De gemeente Hillegom heeft overigens ook eigen putdeksels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code