Appels en peren

Van een vriend uit Engeland, over wie ik al vaker schreef, kreeg ik twee foto’s opgestuurd. Niet van appels en peren, zoals de titel wellicht doet vermoeden, maar van de spreekwoordelijke vergelijking tussen appels en peren.

Gillian McKeith

Eerst de foto hiernaast met deze tekst:

Dit is de 53-jarige Gillian McKeith een Schotse voedingsdeskundige, tv-presentator en schrijver. Ze werd vooral bekend met het televisieprogramma ‘Je Bent Wat Je Eet’. Haar benadering is holistisch.

Ze predikt dat je veel lichaamsbeweging moet hebben, een ‘pescetarian’ (soort vegetarisch) dieet moet volgen, rijk aan fruit en groeten. En verder zoveel mogelijk bewerkte en calorierijk voedsel moet vermijden, als suiker, vet en rood vlees.

Ze is ook een groot voorstander van ontgiften (detox) en darmspoeling. Haar ideeën oogsten zowel veel kritiek als veel lof.

Nigella Lawson

Later kwam de volgende foto, zie hiernaast, met deze tekst:

Dit is de 52-jarige Nigella Lawson, een Engelse voedingsdeskundige, tv-presentator en schrijver. Ze werd vooral bekend met het televisieprogramma ‘Nigella bites’, nadat ze daarvoor al een groot lezerspubliek aan zich had gebonden. Haar benadering is werelds.

Ze predikt dat eten vooral leuk moet zijn. Ze eet rood vlees, chocolade, kaas, taarten, zoete desserts en andere vermeend slechte voedingsproducten.

Ze kookt met boter en kreeg buitengewoon veel kritiek met haar te calorierijke, maar beroemde eieren-met-spektaart.

Appels en peren

De boodschap van de vriend was dat je vooral niet de leer van Gillian moet volgen. Je kunt beter die van Nigella oppakken. Want zie de verschillen.

Op zoek naar de oude taart, om maar even in de kooksfeer te blijven, zag ik dat die Gillian er in ieder geval vroeger niet echt slecht uitzag. En dat de gemailde foto van haar is genomen tijdens of kort na een variant op het programma ‘Sterren in de jungle’, terwijl die van Nigella in een studio is genomen na visagie en dergelijke.

Een typische appels en peren vergelijking dus. Maar één zo bleek, die het gesprek van de dag is in Engeland. Wanneer je in Google één van beider namen intypt, komt de naam van de ander er als suggestie direct bij. Op veel websites van particulieren zowel als kranten en bedrijven zijn foto’s van beide dames in dezelfde vergelijking geplaatst.

Zelf kijken op Google

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 19 november 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *