James Bond Archives

James Bond Archives, een mooi boek

Met de James Bond Archives denk ik terug aan mijn eerste James Bond film. Die zag ik in bioscoop Vreeburg op het Vredenburg in Utrecht. Het was Diamonds are Forever of Live and Let Die. Ik was in ieder geval te jong. Maar tezamen met enkele oudere vrienden was het gelukt binnen te komen. Ik weet nog dat we naar huis fietsten en dat het schemerig was. We fietsten hard en met een beetje extra bravoure waren we even net zo stoer als James Bond.

Daarna ging ik naar elke nieuwe Bond film. Die draaide in de daaropvolgende jaren in de Rembrandt Bioscoop op de Oudegracht, want bioscoop Vreeburg werd kort na de vertoning van de Bond film gesloten (zonder causaal verband overigens).

James Bond Archives

James Bond ArchivesUitgeverij Taschen, opgericht door Benedikt Taschen, heeft ter ere van het 50-jarig bestaan van James Bond een prachtig boek uitgebracht, de James Bond Archives. Gisteren zag ik het bij een relatie. De gewone versie, want er zijn door Taschen meerdere versies uitgebracht. Eén met een stukje originele film van Dr. No, de eerste James Bond film. Eén met een handtekening van Daniel Craig. Die speciale versie, in beperkte oplage, waren snel uitverkocht.

De gewone versie is te koop voor 150 euro, bijvoorbeeld in de winkel van Taschen in de PC  Hoofdstraat in Amsterdam.

Archieven doorpluizen

EON Productions, de filmproducent van de James Bond films, heeft voor het boek haar archieven geopend voor Paul Duncan. Deze kon daardoor voor James Bond Archives twee jaar rondneuzen in onbekend filmmateriaal, miljoenen vaak ongepubliceerde foto’s en ruim 100 archiefkasten met documenten rondom de 50 jaar Bond film. Ook sprak Duncan met meer dan 150 crew- en castleden, regisseurs, cameramensen, acteurs en anderen, om hun verhaal achter de Bond films te horen.

Het heeft een prachtig boek opgeleverd voor iedereen die van bondfilms houdt. Met meer dan 1000 afbeeldingen van promotiemateriaal, blikken achter de schermen, regisseursmemo’s en ander bijzonder materiaal. Het geeft een mooi beeld van de langste en één van de succesvolste reeks films in de geschiedenis van film.

Taschen maakte altijd al bijzondere boeken en denkt daarbij goed na over de wensen en speciale behoeften van de doelgroep. Dat is ook met deze het boek James Bond Archives weer gelukt.

    Meer links:

  • Hier het boek op de site van 007, met veel informatie, aanbiedingen en nieuws voer 50 jaar James Bond.
  • Wiki over James Bond, met overzicht van de films
  • James Bond op IMDB geeft interessante lijst om eens te bestuderen
  • Kijk ook even bij de filmposters
  • Eerder bericht over Marc Newson en boek om deze kunstenaar van Taschen

Enkele spreads uit het boek:

Download hier de James Bond Archives PDF - 17,94 MB. Zie ook het bericht ‘Baccarat, het kansspel van James Bond en Eric’

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 30 november 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *