Bananenrepubliek Nederland

Zaterdag j.l. lekte het conceptrapport van de onderzoekscommissie Amarantis uit. Ok, niet netjes dat er iemand lekt over een rapport dat kort daarop gepresenteerd zal worden. Maar wel vreemd dat de conclusies in het uiteindelijke rapport zoveel milder zijn. En dat er dan bij mogelijke strafbare feiten door de minister een burger wordt aangesteld om verder onderzoek te doen. Bij mogelijke strafbare feiten is het immers een taak voor het OM een onderzoek in te stellen.

Bananenrepubliek Nederland

Maar in Bananenrepubliek Nederland kun je inmiddels van alles verwachten. En evenals bij vele andere zaken kan ook hier waarschijnlijk van alles gebeuren. De doofpot staat open, het is aan Femke om deze te sluiten. Hoeveel filmrolletjes en bewijslast zullen er dit keer op onverklaarbare wijze in zoekraken.

Witte boorden en fraude

Het aantal gevallen van witteboordencriminaliteit met belastinggeld  en andere fraude is niet meer bij te houden. Elke dag komen er nieuwe zaken bij. Maar nooit lees je dat er iemand wordt vastgezet of uitgekleed .

De oud Vestia directeur Erik Staal bouwt rustig verder aan zijn stulpje op Bonaire. Ach, laat ik maar niet eens aan een opsomming beginnen.

De bijstandsmoeder

Laat ik het ook maar niet hebben over de bijstandsmoeder die wel wordt ontdaan van haar laatste bezittingen. En niet over de escalatie die ik verwacht van die ene gek die het zat is, zoals Breivik. Want voor een volksopstand zoals in de Arabische wereld zijn we hier al te veel gehersenspoeld met varianten op ‘gaat u maar rustig slapen’ *).

*) Herinner je uit de geschiedenisboekjes nog hoe toenmalig premier Colijn aan de vooravond van de Duitse inval zei ‘gaat u maar rustig slapen’. Tegenwoordig zijn er talrijke zoethoudertjes waarmee het gezag probeert hier het volk in toom te houden. En als het zoethoudertje niet werkt, komen ze altijd nog met een leugen weg.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 5 december 2012 door in de categorie 2012, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

One thought on “Bananenrepubliek Nederland

  1. 1

    Een bananenrepubliek is altijd nog beter dan het corrupte Van Oranje Nassau-regime. Leve de Republiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *