Ideeënverzameling (6)

Regelmatig plaatste ik op deze site ideeën uit mijn database van 1990 – 2000. Op 8 februari j.l. plaatste ik een aantal ideeën die ik vond onder de T. Een maand later een ideeënverzameling van ingangen die ik vond onder de N en op 12 mei enkele ideeën uit het tabje ‘R’. Op 12 augustus ideeën uit het tabje ‘H’ en op 18 oktober ideeën uit het tabje ‘W’.

De database bevat niet alleen ideeën, maar ook verwonderingen die aanzetten tot creativiteit. Bij de verantwoording schreef ik al dat mogelijk sommige van de ideeën inmiddels zijn uitgevoerd. Hieronder enkele ideeën die ik ruim 10 jaar geleden schreef onder het tabje ‘P’. Het blijft leuk, vind ik, om te zien hoe de wereld inmiddels is veranderd en ideeën zijn achterhaald. Toch kunnen sommigen nog steeds, bijvoorbeeld de geprinte stadsplattegrond.

Plattegrondprinter

Pas de kastjes met kaartprinters zodanig aan (in sommige plaatsen staan deze printerkastjes i.p.v. een informatiebord) dat ze meer interactief worden. En zet ze ook op andere plaatsen dan alleen langs hoofdwegen; in toeristische gemeenten zijn ze immers ook interessant voor voetgangers. Geef gebruikers de mogelijkheid op te geven welke informatie ze willen zien op de kaart (bijv. de horeca, musea etc.), waardoor de kaart overzichtelijk blijft.

Plakken boter en beleg

Plakjes bevroren boter, jam, tomatenketchup e.d. Eenvoudig te bewaren in de diepvries en gemakkelijk en gelijkmatig te verwerken bij het maken van bijv. tosti’s, een omelet e.d.

Pil met tijdgeheugen.

Het moet toch mogelijk zijn een pil te maken die je inneemt, maar waarvan de werking na een bepaalde tijd start doordat dan de huls/houder pas door het maagzuur o.i.d. is afgebroken (ik denk aan zo’n plastic pil waarin poeder zit). Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld om de drie uur een pil moet innemen. Je kunt dan de pil voor het slapen gaan innemen en hoeft er niet na drie uur uit, je kunt zelfs gewoon doorslapen.
Het idee op deze wijze gebruik te maken van materiaal om een tijd te overbruggen kan wellicht ook met andere toepassingen en in andere omstandigheden van nut zijn.

Patiënten codering.

Geef elk ziekenhuis een lijst met prioriteitscodes van klachten, kwalen en ziekten. Neem van iedere aankomend patiënt een korte intake af met zijn klachten en codeer deze aan de hand van de lijst. De nieuwe patiënt komt in code direct op internet en in de wachtkamer van het betreffende ziekenhuis. Mensen kunnen daardoor thuis en in de wachtkamer direct zien hoe druk het is en beoordelen of het al zin heeft met hun klacht naar het ziekenhuis te gaan.

Productnaam = merk.

Start een merk waarbij alle producten eenvoudig de productnaam hebben en het lidwoord DE (De Koffie, De Zeep, De Deodorant), de lijst is oneindig. De producten kunnen vanzelfsprekend overal worden verkocht, maar natuurlijk ook in ‘De Winkel’.
Ok, hij is niet zo origineel. Want waarschijnlijk afgeleid van DE Bank. ABN/Amro begon die slogan in 1990.

Pleister op mentale wond.

Een pleister op de wonden. Pleisters gaan gewoonlijk op een open wond. Maar waarom niet gewoon een pleister op je arm, als je pijn in je arm hebt. En waarom geen geestelijke pijn tonen, door een verbandje of pleister om je hoofd of op je voorhoofd (of ergens anders). Leuke kreet erop, grappige kleurtjes en het leed is verzacht.

Pekelspray vóór de autoband.

Een sensor detecteert gladheid op de weg (of iets in combinatie met ABS-achtig systeem). Bij remmen spuit een sproeier pekel voor de wielen, waardoor de gladheid verdwijnt of verminderd en de wielen grip hebben op de weg. In plaats van pekel kan ook een stof worden gebruikt dat ijzel e.d. wellicht sneller ontdooit.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 december 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *