Goede doel zegels

Toen ik 9 decemberj.l. weer eens een kleine ideeënverzameling maakte, een selectie van ideeën uit mijn database, kwam ik ook de onderstaande tegen. In deze tijd van kerstzegels breng ik het even apart onder aandacht.

Er zouden permanente goede doel zegels moeten zijn, niet alleen tijdens de actie van kinderzegels. De kinderzegel is een gewone postzegel, met een geldelijke opslag die gaat naar de stichting Kinderpostzegels.

Met de permanente goede doel zegels kunnen mensen dan bijvoorbeeld voor zichzelf zeggen ‘altijd als ik een kaart verstuur naar een relatie, wil ik ook een behoeftige medemens of organisatie sponsoren’. Je zou verschillende soorten zegels kunnen aanbieden (voor ondersteunen van dieren, mensen, milieu etc.)

Het kunnen ook losse zegels zijn die tegelijkertijd met de postzegels worden gekocht en die je meeplakt bij het versturen. De goede doel zegels kunnen ook voor een bepaald doel of actie worden geadopteerd door een bedrijf dat bijv. bij elke verkochte zegel een aanvullend bedrag stort naar de PTT.

Deze postzegelmanier van doneren is voor huishoudens minder omslachtig en beter beheersbaar (controle over eigen financiële huishouding) dan lid worden van een vereniging (WNF, Greenpeace e.d.).

Bovenstaand idee is uit 1994. Inmiddels is er veel veranderd, met name ook bij de postverzending. Maar juist daarom, extra aandacht, kan het wellicht leuk zijn de goede doel zegel in te voeren. Mogelijk interessant voor PostNL.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 december 2012 door in de categorie 2012, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *