- René van Maarsseveen - https://renevanmaarsseveen.nl -

Heineken kerstboom

Rogier, een franse vriend, stuurde me mail met een kerstgroet en een foto van een Heineken kerstboom. Hij vertelde erbij dat de boom een paar jaar geleden in Shanghai was neergezet voor het winkelcentrum Nanjing. Ze waren zo slim geweest volle flesjes te gebruiken. Want elk jaar gaf het opruimen van kerstbomen en dergelijke weer problemen. Maar die volle flesjes, dat was veel makkelijker. Na het feest kwam de bevolking graag helpen met het afbreken van de Heineken kerstboom.

Heineken China werkte ongetwijfeld mee aan deze kerststunt. Rogier herinnerde me eraan dat Alfred Heineken jaren geleden al eens had geopperd lege Heineken flesjes te gebruiken als bakstenen om huizen te bouwen in Afrika. Heineken is altijd creatief geweest  met zijn bierflesjes.

Hieronder enkele voorbeelden uit de hele wereld ter illustratie. Veel zijn door Heineken zelf bedacht en uitgevoerd, andere zijn onafhankelijk van Heineken tot stand gekomen. Ik zal deze pagina geleidelijk verder uitbreiden.


Wil je de Heineken steden uit de campagne ‘Heineken for a fresher world’ in hires? Je kunt ze hier downloaden in resolutie 2560 x ca 1700 px: Manhatten, Parijs, Rio de Janeiro (bij aanklikken worden ze geopend in een nieuw venster).