Paardenvlees fraude

Vorige week donderdag kreeg ik onderstaande mail van Mark Howard, een vriend in Engeland die me regelmatig mailt. Ik begreep de mail niet. Er was geen begeleidend schrijven. Alleen de opmerking ‘Didn’t take long…’.

Mijn enige vermoeden was dat er in Engeland iets met paardenvlees in Lasagna speelde en dat daar al snel op werd gereageerd door mensen die met Photoshop kunnen omgaan.

Paardenvlees i Lasagna

Vanochtend las ik in een klein berichtje dat er in de huismerk Lasagna van Albert Heijn paardenvlees was aangetroffen; terwijl dat niet op de verpakking werd vermeld. Een onschuldig bericht en het leek erop dat AH met het aanpassen van het etiket het probleem zou kunnen oplossen.

Wat was er aan de hand

Ik heb toch maar even een mailtje gestuurd naar Mark met de vraag wat het verhaal achter zijn mail is. Hij antwoordde dat er vorige week in Engeland paardenvlees is ontdekt in Lasagne. Maar dat inmiddels bekend is, in ieder geval in Engeland, dat het om een internationale paardenvlees fraude gaat. Die bovendien waarschijnlijk vanuit Nederland is opgezet.

Dat wordt smullen dus. Niet van paardenvlees, maar van het zoveelste opkomende schandaal. Het nieuws is volgens Mark naar buiten gebracht door de Daily Mail. Dat is een sensatiekrant (boulevardblad) met twijfelachtige journalistiek berichtgeving. Het nieuws is daarna opgepakt door serieuzere bladen.

We wachten af.

… en zie helemaal onderaan de ‘verontrustende’ afbeelding die Mark mailde bij zijn bericht vandaag


Van: Mark Howard
Verzonden: donderdag 7 februari 2013 0:18
Aan: Mark Howard
Onderwerp: FW: Didn’t take long…

paardenvlees-1
paardenvlees-2
paardenvlees-3
paardenvlees-4
paardenvlees-5
paardenvlees-6


Vandaag bij de mail van Mark:

Sod the horse meat in burgers, this is a   lot more worrying!!

paardenvlees-6

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 13 februari 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *