Tumblr en de veranderende wereld

Gisteren had ik een gesprek met vrienden over de huidige economie, ondernemen, begrotingstekorten en dergelijke. Het was interessant en leuk, want er bleek een evenwichtige mix te bestaan tussen positieve en negatieve meningen. Als toehoorder mengde ik me slechts sporadisch in het gesprek, geboeid als ik was door de verbale polemiek die zich voor mijn ogen afspeelde.

En ook al hielden de meningen elkaar in evenwicht, ik ging toch enigzins ontstemd naar huis. Daar pakte ik een staartje van Pauw en Witteman. Maar zoals bij alle media had de negatieve berichtgeving daar ook de overhand. Dus sloot ik de dag af zoals ik dat tegenwoordig vaak doe… nog even op de smartphone bladeren door Tumblr. Waar in het gesprek met de vrienden de veranderende wereld duidelijk werd, toont Tumblr dat in positieve zin.

Tumblr is een miniblog. Ik heb me ergens in oktober vorig jaar ingeschreven en volg nu meerdere blogs. Wat vooral opvalt is de verscheidenheid aan berichten. Er is van alles. Design, typografie, filosofie, sport, veel soft porno, dieren, natuur, historie en vele andere onderwerpen. Ik volg voornamelijk design, dieren en historie, tweeblogs pikante fotografie.

Wat me vooral opvalt, en waarom ik het leuk vind de dag met Tumblr af te sluiten, is de creativiteit en positieve instelling die naar voren komt bij de voornamelijk Amerikaanse Tumblr bloggers die ik volg. Een heerlijke basis om het onderbewustzijn mee te voeden voor het slapen gaan. Voordeel van de smartphone is overigens dat een foto/afbeelding beeldvullend wordt getoond zonder de eventuele afleiding er omheen, die je hebt bij een lap- of desktop. En de natuurfoto’s op een Retina schermpje, geweldig. Soms om warme rillingen van te krijgen.

Met de uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ hier enkele Tumblr foto’s:

Op de smartphone komen steeds in recentste volgorde de nieuwste toevoegingen voorbij van de mensen die je volgt. Je kunt ook zoeken op trefwoorden, waarbij in alle blogs wordt gezocht. Op de lap- of desktop zijn de overzichtspagina’s leuk. Als je op een plaatje klikt gaat het bericht open, hieronder links naar enkele overzichtspagina’s:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 27 februari 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *