Achter de foto’s

Gisteren kreeg ik drie foto’s te zien. Het concept was direct duidelijk, hoewel ik nog niet wist dat het fotografen waren. Maar ik was enthousiast en wilde het verhaal kennen achter de foto’s. En natuurlijk was ik benieuwd of er meer was.

Carl-Fischer     Jim_Marshall     Herman_Leonard

De foto’s zijn een concept van Tim Mantoani. Hij is al lange tijd professioneel fotograaf. Na een studie aan het Brooks Institute of Photography werkte hij als studio manger bij fotograaf Dean Collins. In 1995 begon hij zijn eigen studio in San Diego. Daar werkte hij voor diverse tijdschriften en bedrijven. Maar zoals elke fotograaf deed hij naast zijn opdrachtwerk ook eigen projecten.

Eén van die projecten is het verhaal achter de foto’s die ik gisteren te zien kreeg. Dat project begon eind 2006, nadat hij een 20 x 24 Polaroid camera huurde. ‘Het was een magische ervaring die voor altijd mijn leven en mijn fotografie veranderde’, zegt hij daarover. Tijdens de verdere kennismaking en ontdekkingstocht met 20 x 24 camera’s ontstond geleidelijk het concept ‘ Behind the Lens ‘. Een concept waarbij 150 fotografen een foto tonen die ze zelf maakte en die ze het meest dierbaar is.

Bij de 150 fotografen enkele beroemde fotografen als Jim Marshall, Michael ZagarisHerman Leonard en vele anderen.

Meer informatie:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 28 februari 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Foto & film

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *