Terrorisme en nederland

De terreurdreiging in Nederland is opgeschaald naar de één na hoogste alarmfase. Die zin las ik gisteren in een nieuwsbericht. Mijn eerste gedachte is ‘kan dat niet gewoon code oranje heten’. Dat klinkt beter. Maar het blijft een abstract begrip. Want welke burger weet wat de hoogste alarmfase inhoudt.

Mijn tweede gedachte ging naar het boek ‘Terrorisme en Nederland’, dat ik een paar jaar geleden schreef met Peter Kramer, Ed Figee en Tom van der Maas. Het handelt over de situatie rond terrorisme in die tijd. De WTC-ramp was geweest en elk land was in staat van paraatheid. Het woord terrorisme gonsde door de media. We spraken voor dat boek diverse mensen die zich in Nederland en daarbuiten op de één of andere manier bezig houden met terrorisme. (zie verder het bericht over het boek: Terrorisme en Nederland ).

terrorisme-1Anderhalve maand geleden zijn Tom en ik nog eens door het boek gegaan. Zou het niet goed of interessant zijn een vervolg te maken. Inmiddels is immers cyberterrorisme veel sterker opgekomen en een grotere dreiging dan een paar jaar geleden. Vanzelfsprekend hebben we ook Peter en Ed benaderd met het idee een vervolg of aanvulling te maken. De conclusie was uiteindelijk het niet te doen. Om allerlei verschillende redenen overigens.

Afgelopen weekend las ik in FD magazine, Elsevier of een ander tijdschrift een interview met Ronald Prins van Fox-IT. Toen kriebelde een vervolg op het boek Terrorisme en Nederland wel weer. Fox-IT houdt zich bezig met cybersecurity .Het interview beschrijft de achterstand en hopelijk schijnbare nonchalance waarmee wordt gedacht over cybercrime en aanverwante zaken.

Terrorisme en Nederland epub

De afgelopen periode maakte ik wel een epub van het boek Terrorisme en Nederland. Voor betrokkenen, studenten en overige geïnteresseerden kunnen de verhalen immers interessant zijn; het geeft een beeld van de situatie toen. De epub is hier te downloaden (je moet wel weten hoe je met epubs moet omgaan). Het analoge boek is overigens ook nog te koop bij Bol.com en u kunt het boek op mijn site bestellen.

Meer informatie over de huidige terrorismedreiging:

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 13 maart 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *