Shin Kwang Ho

Vandaag niet het bericht over ‘Onbetrouwbaarheid’ of het bericht ‘de aap, randdebiel of zwakbegaafde’ over de bedenker van de kluifrotonde bij Maarsbergen als oplossing voor de verkeerssituatie daar. Ze rommelen in mijn achterhoofd en willen nog niet naar voren komen.

shin5Daarom eerst de verrassende schilderijen van de Zuid Koreaanse schilder Kwang Ho Shin of Shin Kwang Ho. Ik zag werk van hem, dat trof me door de expressieve stijl, de dynamiek vanuit de ogen naar buiten en de, wat ik dan maar noem, fotorealistische abstractie.

Een unieke stijl waarbij het gezicht verstopt lijkt achter een masker van kleur. Daarmee de heldere ogen versluierend die daardoor niet de ware aard kunnen tonen van de persoon. Dat zegt vanzelfsprekend iets over de kunstenaar. Ik vond het bijzonder te ontdekken dat Shin Kwang Ho op elke foto met dezelfde uitdrukkingsloze blik voor een schilderij staat.

Shin Kwang Ho is in 1983 geboren in Yeongdeok. Hij studeerde kunst aan de Keimyung Universiteit in Daegu. Voor zijn schilderijen gebruikt hij olie- en acrylverf.

Een overzicht van zijn werk is te zien op Pinterest

Zijn Facebook-pagina

En een foto van Shin Kwang Ho voor één van zijn schilderijen.

shin-kwangho

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 22 maart 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *