Ideeënverzameling (8)

Regelmatig plaatste ik op deze site ideeën uit mijn database van 1990 – 2000. Op 8 februari j.l. plaatste ik een aantal ideeën die ik vond onder de T. Een maand later een ideeënverzameling van ingangen die ik vond onder de N en op 12 mei enkele ideeën uit het tabje ‘R’. Op 12 augustus ideeën uit het tabje ‘H’, op 18 oktober ideeën uit het tabje ‘W’, op 9 december uit tabje ‘P’ en op 9 februari uit ‘M’ en enkele andere. Dit keer ook een willekeurige greep.

De database bevat niet alleen ideeën, maar ook verwonderingen, notities en dergelijke die aanzetten tot creativiteit. Bij de verantwoording schreef ik al dat mogelijk sommige van de ideeën inmiddels zijn uitgevoerd. Hieronder enkele willekeurige ideeën die ik ruim 10 jaar geleden schreef. Het blijft leuk, vind ik, om te zien hoe de wereld inmiddels is veranderd en ideeën zijn achterhaald. Toch kunnen sommigen nog steeds, bijvoorbeeld de geprinte stadsplattegrond.

Je eigen trui

Je eigen trui maken, dat moet toch net zo makkelijk zijn als digitale foto’s naar een ontwikkelcentrale sturen?  He zou toch mogelijk moeten zijn ontwerpen en foto’s te sturen naar bijvoorbeeld een truienmaker, serviesproducent e.d. De nieuwe technologische ontwikkeling beloofde immers one-to-one marketing en productie. Individuele productie van een eigen ontwerp voor je eigen trui of ander product. Eigenaren van breimachines en zeefapparaten moeten toch in staat zijn een voordelige productiemethode te vinden waarmee het mogelijk is snel en voordelig iedereen die dat wil zijn eigen trui e.d. te leveren.

Zelfbruiner in water

De meeste zelfbruiners schijnen strepen te geven, lees ik in een damesblad. Bovendien zijn ze lastig aan te brengen. Is het geen goed idee een zelfbruiner te ontwikkelen die je opbrengt door in een waterbad te gaan liggen. De lotion, of wat het ook is, wordt daarmee egaal aangebracht. Evenals de bumper in het galvanisatiebad. Bovendien zou je met de verdunning, de verhouding zelfbruiner water, de diepte van de uiteindelijke huidkleur kunnen beïnvloeden.

Etiketten voor wijncadeau

Verkoop dozen wijn van 12 stuks, waarbij slechts één fles is geëtiketteerd (of geen fles, maar dan kaartje met gegevens erbij). De koper drinkt die fles en kan de overige flessen zelf etiketteren om ze vervolgens weg te geven aan vrienden, kennissen e.d. De bedrukking kan hij/zij aanpassen aan de gelegenheid en zo een persoonlijker cadeau geven. Er kunnen ook voorgedrukte etiketten worden bijgeleverd (met nog wat gegevens over de wijn en de producent) waarop de gever dingen kan invullen, zoals zijn naam, mening over de wijn en persoonlijke boodschap.

Random kruiswoordraadsel

Speler gooit een dobbelsteen. Getal bepaalt het aantal woorden dat moet worden ingevuld in het kruiswoordraadsel. Voor een t.v.-programma kunnen eenvoudig een aantal kruiswoordraadsels klaar liggen voor de verschillende mogelijke getallen. Maar het zal ook al mogelijk zijn een computerprogramma te schrijven dat de kruiswoordraadsels automatisch maakt. Dit kan dan ook te koop worden aangeboden voor thuisgebruik. Ook moet het mogelijk zijn een combinatie te maken van tv en thuisgebruik, waarmee het eerste interactieve televisieprogramma is geboren.

Plug- en stekkeradaptors als connectors

Wanneer we alleen de seriële en paralelle stekkers van een computer bekijken zien we al talrijke varianten. Naast de 35-, 25- en 9-polige pluggen (leverbaar in male en female) bestaat ook nog de stekker met platte geleiders. Gaan we alleen uit van een seriële kabel dan hebben we vier pluggen (25- en 9-polige males en females) waarmee 12 verschillene combinaties mogelijk zijn en waarvoor je, wil je nooit zonder zitten, 12 adaptors of kabels nodig hebt.

Lever losse stekker die middels een universele koppeling aan elkaar zijn te bevestigen. Het is tevens mogelijk IN de stekker, bij de verbinding van universele koppeling met de polen te voorzien in speciale funkties, zoals Nulmodemschema, twisted-pair en andere. Het assortiment stekkers wordt hierdoor uitgebreid en er blijft toch voordeel van eenvoud.

Papieren paraplu

Een paraplu is eigenlijk een wegwerpartikel. Als het begint te regenen heb je er geen bij je, de paraplu die je hebt ligt in de achterbak van je auto etc. Een papieren paraplu is, evenals een krant, voldoende voor de korte buitjes of de spurt naar de auto. Ze staan klaar voor gebruik in bakken bij restaurants, hotels en openbare gebouwen, met de naam van de sponsor op de bak en op de paraplu.

Gekleurde chips

Nibb-it’s zijn de enige chipvariant met meerdere kleuren. Waarom kan ik geen zakje met gekleurde chips kopen, bijv. omdat ik dat leuk vind of omdat ze verschillende smaken hebben blauwe chips met mintsmaak, rode met aardbeiensmaak, gele met bananensmaak.
Garderobe in warenhuis of winkelcentrum

Winkelen met je jas aan is een andere beleving dan zonder jas (vermoed ik). Waarom geen garderobe of kluisjes in een warenhuis of winkelcentrum (zoals Bijenkorf of HC). De Bijenkorf zou mensen moeten aanmoedigen hun jas uit te trekken en daarmee winkelen wellicht veel aantrekkelijker maken. Ontvang mensen bij de deur, biedt ze koffie aan (afhankelijk van de tijd) en stel ze op hun gemak. De extra kosten van een garderobe en het extra personeel zijn volgens mij snel terugverdiend. Winkelen zonder dikke jas (regenjas omdat het buiten regent) en lastige tassen e.d. is immers veel prettiger. Dus extra klandizie en makkelijker geld uitgeven.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 9 april 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *