Land van de 2 procent

Leuk hoor zo’n liedje waarin we als 15 miljoen Nederlanders worden bezongen. Maar hoe lang zijn we al het land van de 2 procent. Het land van de 2% criminelen, vandalen, ontspoorde jongeren, graaiers en anderen. Het land van de  2 procent waarvan onze overheden vinden dat er maatregelen moeten worden genomen.

En die 98% nette burgers moeten zich dat allemaal laten welgevallen. Anders gezegd, de maatregelen die worden genomen om de 2% in toom te houden zijn vooral lastig of vervelend voor de overige 98% Nederlanders. Ons land wordt met alle genomen aanpassingen steeds minder leuk. Terwijl dat helemaal niet nodig is.

Land van de 2 procent

Laat ik een voorbeeld geven dat al helemaal in de lijn van mijn idee ligt.

Krantenbericht (klik voor vergroting)

Krantenberichten (klik op één van beiden voor vergroting)AD_20130517_debilt(2)

In De Bilt is vorige week een inwoners doodgereden door twee jongens die extreem hard door een winkelstraat reden. Er wordt direct geroepen om snelheidsdempende maatregelen. Verkeersdrempels, verkeerslichten, eenrichtingsverkeer. Alle mogelijkheden passeren weer de revue. Maar gelukkig. De burgemeester wil niet buigen voor een kleine groep, ‘… je hebt je daar gewoon aan de snelheid te houden. Het criminele gedrag moet worden aangepakt, niet de weg..’.

Hè eindelijk, eindelijk een lid van de overheid die begrijpt waar de oplossing werkelijk ligt. En die begrijpt dat al die aanpassingen in het land van de 2% ook, of met name, vervelend zijn voor de 98% buurtbewoners, straatgebruikers en anderen. Terwijl zij zich vrijwel altijd gewoon aan de snelheid houden, moeten zij rekening gaan houden met allerlei maatregelen die alleen hen treffen. Alleen hen, die 98%. Want de 2% past zich aan en gaat in dit geval in een andere straat racen.

Oplossingen waar ze thuis horen

Er moet veel harder worden opgetreden tegen die 2 procent. Met maatregelen die de daders treffen en niet de 98% andere burgers. In de meeste gevallen is bekend wie de daders zijn. Kom op, geef hen wat ze toe komt. En als dat niet toereikend is binnen de huidige wetgeving, pas die dan aan. Zet ze in het kamp van Lubbers, zet ze voor lange tijd achter de tralies. Het maakt niet uit. Maar tref hén. Laat ze weten, voelen en beseffen dat het Nederland van 15 miljoen mensen niet langer de dupe is van het gedrag van 2%.

Meer informatie:

  • In 2010 werden 380.000 mensen verdacht van het plegen van één of meer misdrijven. Daar zitten de graaiers die zichzelf verrijken (indirect ten koste van anderen) niet bij.
  • Ik ben niet voor strenger straffen, maar voor effectiever straffen. Strenger straffen is wel een discussie…
  • Hans van Breukelen wijst ook op een individuele oplossing die de 2% treft en niet iedereen, de overige 98%
  • Dries van Agt had het in 1974 over het Ethisch Reveil. Hij wilde een herstel van de christelijke ethiek. Laten we het gewoon bij ethiek houden en de normen- en waarden van de 98% als maatstaf nemen.
  • Vervuiler betaalt‘ was ook zo’n leuke kreet. Het mag verder dan afval, vandalisme e.d.
Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 20 mei 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Persoonlijk

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *