Zelfde werk, minder mensen

journaal_20130603xHè hè dacht ik gisteren bij het zien van het Journaal van acht uur. De nieuwe nieuwslezeres Annechien Steenhuizen (aanwinst volgens mij,  maar er zijn mensen die daar anders over denken ) leidde een nieuw onderwerp in met ‘We werken efficiënter, waardoor hetzelfde werk door minder mensen wordt gedaan’. Natuurlijk hebben ze bij het journaal meer items over hetzelfde onderwerp gehad.

Er kwam een man van het UWV in beeld met een toekomstvoorspelling over werkgelegenheid of vermindering van werkelozen. Oud nieuws in een nieuw jasje. Morgen komt er iemand die het met andere cijfers zegt. Wie schiet er wat mee op.

Het wordt tijd voor de volgende stap. Minder werk, minder mensen vraagt om herdefiniëren van het begrip ‘werk’. Met de huidige bevolkingsgroei wordt de getalskloof steeds groter, tussen mensen die werken en mensen die niet werken. Er komt niet genoeg werk meer. We moeten anders kijken naar werk.

Lees mijn eerdere berichten:

De definitie van werk

en Basisinkomen

Zelfde werk, minder mensen, het wordt tijd voor veranderingen
Minder werk, meer mensen, het wordt tijd voor veranderingen

Het zal nog wel even duren voor het inzicht er is en/of de eerste stappen worden genomen. Of is er al iets aan de gang? Ongetwijfeld zijn er meer mensen mee bezig. Maar nog niet op de plekken die er toen om tot echte veranderingen te komen.

Lees ook mijn eerdere berichten:

De inleiding van Wanhopige burger

De strekking van Tsunami over Europa

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 4 juni 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *