zuiverend water

Zuiverend water

Rolf vertelde me zijn verhaal over zuiverend water. Bij hem, een relatie uit Arnhem, was darmkanker geconstateerd. Nog niet in een alarmerend stadium. Op de één of andere manier kon er nog niets aan worden gedaan. Hij bleef onder regelmatige controle.

Via een buurtbewoner kwam Rolf in contact met een Japanner uit Groesbeek. Die vertelde hem over een zuiverend water dat hij drinkt en dat meerdere wonderbaarlijke effecten heeft. Het was in Nederland niet verkrijgbaar, maar Rolf kon wel een paar flessen krijgen uit de voorraad van de door de Japanner uit zijn vaderland meegenomen flessen.

Medische controle

Drie weken daarna had Rolf weer een controle in zijn ziekenhuis. De doctoren waren verbaasd. De eerder ontdekte tumoren blijken verdwenen of een stuk kleiner. ‘Na te zijn bekomen van de schrik schoten de doctoren weer in hun traditionele rol’, zei Rolf me, ‘ze kwamen met allerlei verklaringen over de diverse soorten darmkanker in een poging mijn euforie over het water te verminderen’.

‘Maar ik ben nog steeds enthousiast’, vertelde Rolf. ‘Het is nu bijna drie maanden geleden. En het water heeft niet alleen effect gehad op de tumoren. Ik heb veel meer energie, ik slaap beter, mijn huid is frisser, soepeler zegt Marieke (zijn vrouw, RvM) en twee wratten op mijn been die er al jaren zaten zijn verdwenen’.

Zuiverend water

Het zijn effecten die ook mogelijk zijn bij het regelmatig drinken van voldoende gewoon water, weet ik. Maar ik zei dat niet. Ik wilde het enthousiasme van Rolf niet verminderen. Zeker niet na eerst wat meer informatie te hebben over dat zuiverend water. Want wie weet…

‘Ik ben bezig het te importeren’, ging Rolf verder, ‘maar dat valt niet mee. De Japanners en Chinezen gebruiken het zelf en willen het niet exporteren’.

Als ik ben thuisgekomen kijk ik direct even op internet. Er worden veel zogenaamd helende waters aangeboden. Maar… het doet me direct denken aan enkele producten die ik ooit zelf gebruikte.

La Palma. We logeerden in het eenvoudige huis van een vriendin, 100 meter van de Atlantische Oceaan en Aloë Vera-planten op de terrassen.

La Palma. We logeerden in het eenvoudige huis van een vriendin, met Aloë Vera-planten op haar terrassen en 100 meter van de Atlantische Oceaan.

Aloë Vera

Enkele jaren gelden was ik met mijn toenmalige vriendin met vakantie op La Palma. Daar kochten we een op La Palma geproduceerde zalf  van 99,5% Aloë Vera. Het bleek een wonderproduct. Ik zal hier niet uitweiden over de vele voordelen die we aan den lijve constateerden. We namen drie potjes mee naar huis.

Toen die op waren gingen we op zoek in Nederland. Er werden voldoende Aloë Vera-producten aangeboden, maar het was nooit de zalf die wij hadden gehad. Potjes met een zeer gering percentage Aloë Vera, lazen we in de kleine lettertjes, werden als Aloë Vera zalf verkocht. Bij andere producten die als Aloë Vera werden verkocht, vroegen we ons af of er wel Aloë Vera in zat. De bijzondere effecten van de La Palmese zalf hebben we nooit meer meegemaakt.

Noni

Datzelfde gebeurde met Noni. Dat was in Nederland niet verkrijgbaar. We vroegen een vriend die regelmatig in Azië zat een fles mee te nemen. Ook daarvan bleken de effecten bijzonder. Ongeveer zoals die van het hierboven door Rolf beschreven zuiverend water. Een klein jaar later was Noni ook in Nederland te koop. Maar opnieuw bleek het, evenals bij Aloë Vera, verdund of gecombineerd met allerlei andere zogenaamd gezondheidsverbeterende producten.

Bietensap

bietensapToen ik jaren geleden vakantiewerk deed bij Akwarius in Almere sprak ik de leverancier van de wortel-, bieten- en andere sappen. Hij was eigenlijk producent van conservengroenten, vertelde hij, het sap was een afvalproduct.

‘Aan die sappen, die me vroeger geld kostten’, vertelde hij, ‘verdien ik nu meer dan aan mijn conserven’. Hij bedoelde vooral dat zijn winstmarge op de sappen enorm was in vergelijking met zijn gangbare product. Deze man hoefde niet anders te doen dan het afvalproduct van daarvoor in flesjes te laen lopen.

Onzuivere producten

Andere producenten, zoals die van Aloë Vera, Noni, maar ook olijfolieën en dergelijke, maken hun producten vanuit commerciële overweging onzuiver. Dat kan eenvoudig door er ingrediënten aan toe te voegen die voordeliger zijn. Maar er zijn ook andere overwegingen om niet het volledig zuivere product te leveren, zoals houdbaarheid van een ingrediënt, beschikbaarheid, voorraad en dergelijke.

Op zich heb ik daar niet eens zoveel problemen mee. Maar het moet niet ten koste gaan van de positieve effecten die het originele product heeft en, als dat wel zo is, moet je dat eerlijk communiceren.

Zie ook het bericht ‘Water drinken mythes‘.  De foto in de header is niet van het zuiverend water.

Bovenstaand bericht is geschreven op 7 juni 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




Veel foto's en illustraties van voor 2020 zijn tijdelijk verwijderd van deze site en server i.v.m. media-reorganisatie
Hello. Add your message here.