Ideeënverzameling (9)

Regelmatig plaatste ik op deze site ideeën uit mijn database van 1990 – 2000. Op 8 februari 2011. plaatste ik een aantal ideeën die ik vond onder de T. Een maand later een ideeënverzameling van ingangen die ik vond onder de N en op 12 mei enkele ideeën uit het tabje ‘R’. Geleidelijk ging het verder met ideeën uit het tabje ‘H’, uit het tabje ‘W’, ‘P’, ‘M’ en enkele andere. Dit keer ook een willekeurige greep. Uit de onderstaande selectie blijkt dat de database niet alleen ideeën bevat, maar ook verwonderingen, notities en dergelijke die aanzetten tot creativiteit.

Bij de verantwoording schreef ik al dat mogelijk sommige van de ideeën inmiddels zijn uitgevoerd, zoals hieronder een idee voor een product dat ik uiteindelijk maakte voor Nissan Europe. Het willekeurige ideeën die ik ruim 10 jaar geleden schreef. Het blijft leuk, vind ik, om te zien hoe de wereld inmiddels is veranderd en ideeën zijn achterhaald. En hoe sommige ideeën nog steeds leuk zijn en gewenst, zoals de helpdesk snelservice.

Helpdesk snelservice

Net als de snelkassa een speciaal telefoonnummer voor korte vragen. In plaats van lange wachttijden ben je direct of heel snel aan de beurt, maar wordt het gesprek na anderhalve minuut automatisch verbroken.

Gedroogde producten

Cup a soup is inmiddels helemaal ingeburgerd als soep, ook al is het wellicht niet vergelijkbaar met echte soep. Ik hoorde ooit dat dure Franse cognac voor export werd gedroogd en als poeder naar Zwitserland ging vanwege de enorme invoerrechten. Zo zullen er meer drankjes of voedselproducten zijn die om verschillende redenen best of beter gedroogd kunnen worden. Wellicht kan de kwaliteit verbeteren door niet alleen water toe te voegen, maar ook andere bestanddelen die bij het drogen de smaak hebben aangetast. Ook kan een twee componenten mogelijk zijn,  niet één poeder met water, maar twee zakjes poeder waarvan er één in een mok gaat, dan water en daarna het tweede zakje.

Insektenverdelger in zeep

Voeg antibacteriële en insectenverdelger toe aan zeepmiddelen, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van keukenvloeren (bijv. in restaurants waar veel last is van kakkerlakken).

Hulp voor Zelfbouw meubelen

Evenals pictogrammen snel inburgeren kun je pictogrammen gebruiken op meubelen. Door stickers met kleurcodering, getallen en pictogram kan een DHZ’er, zelfs zonder handleiding en internationaal (dus geen vertaalkosten) een kast, bank etc. in elkaar zetten. De delen met kleurcodering moeten tegen elkaar worden geplaatst in de volgorde van de nummering. Het pictogram bepaald hameren, lijmen e.d. De schroefjes e.d. zijn een apart verhaal, daar ben ik nog niet uit… maar begin met zoveel mogelijk één soort te gebruiken in plaats van verschillende groottes en diktes (dat kan een eis zijn van meubelfabrikanten aan de ontwerpers).

Houdbaarheid – versheid

Het kunnen gebruiken van voedsel staat meestal los van de houdbaarheidsdatum, maar hangt veel meer samen met de wijze van bewaren (stond het direct in de koelkast etc.). Een systeem dat een indicatie geeft van de ‘versheid’ van het voedsel is daarom veel beter dan een houdbaarheidsdatum. Dat kan een aparte keukenmeter zijn (met sensorchips etc) of de toepassing van een techniek op de verpakking.

Multifunctionele Whipe-,Black- and Magnetisch bord

Een multomap met in een flap een wit Whipe en Magentic bord waarop de gebruiker kan schrijven en tekenen met stift (afveegbaar) en materiaal met magneetjes kan bevestigen, ook is er een klem bovenin waaronder materiaal kan worden bevestigd. In een andere flap zit een blackbord waarop met krijt kan worden geschreven (afveegbaar).
In plaats van flipover e.d. kunnen trainers en managers dit systeem voor bijeenkomsten met weinig mensen gebruiken (tafelmodel)

Gemaakt een paar jaar later voor Nissan Europe

Twee computermuizen

Ontwikkel computertoepassing(en) voor twee muizen. De niet-dominante hand, die nu niet wordt gebruikt, kan worden ingezet voor ondersteuning van bepaalde taken.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 10 juni 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Eten & Drinken, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *