Internationaal spel van culturen en geschiedenis
Bij vergelijkingen tussen zaken worden volgens mij vaak onjuiste argumenten gebruikt of in ieder geval wordt de relativiteit tussen zaken niet meegenomen. Bij de economische commissie wordt voor stemrecht bijvoorbeeld gekeken naar de grootte/oppervlakte van een land of het aantal inwoners, terwijl economische gegevens veel belangrijker zijn. Het onderontwikkelde Polen heeft daardoor bijv. veel meer stemrecht dan Nederland. Nederland heeft vanzelfsprekend vaak last van deze vreemde beoordelingswijze en daar zou de politiek wat aan moeten doen.
Om de relativiteit te tonen zou je een leuk spel kunnen maken waarin gegevens van landen worden gebruikt, vanzelfsprekend gerelativeerd naar totalen. Bijvoorbeeld het aantal grote uitvinders in een land in een bepaalde periode met daarbij het totaal aantal inwoners op dat moment (dan kan blijken dat in verhouding bijv. Nederland inventiever was dan Amerika).
Een internationaal spel dat mensen van verschillende culturen dichter bij elkaar brengt, wat geschiedenis bijbrengt etc. Dat bovendien continue uitgebreid kan worden met aanvullende vragen en spelonderdelen en via moderne media is te spelen.
3 juli 1999
Een willekeurig bericht
Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.