Feitjes en niezen

niezen_cartoonZaterdagmiddag had ik ineens een kriebel in mijn neus. Ik had een verhuizing achter de rug, met dozen lopen sjouwen en stof gehapt. Zou dat de oorzaak zijn. In ieder geval moest ik flink niezen. Tijdens het slapen had ik daar geen last van. Huisgenoten hadden in ieder geval niets gehoord. Gisteren ging het niezen gewoon verder.

Niezen motorische functie?

Ik heb weleens ergens gelezen dat je niet niest in je slaap. Dat gebeurt niet omdat motorische functies, die nodig zijn voor niezen, dan zijn uitgeschakeld. Ook heb ik wel eens een arts gesproken die zei dat niezen psychosomatisch is.

Het zijn van die feitjes die me doen denken aan ‘de doos met teksten van mij’. Bij de doos lag een plakboek met Okki/Taptoe feitjes. Ik maakte het rond mijn zevende. Van die eenregelige kinderfeiten over indianen, wereldwonderen, watervallen en dergelijke.

Quiz antwoorden over niezen

Op zoek naar informatie over niezen vond ik een aantal plaatjes. Gewoon leuke en onderhoudende tijdpassering, net als de feiten bij quizzen op televisie.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 1 juli 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *