Deidre Hunt

deidrehuntIk zocht op internet naar een term, de ‘nemo plus regel’, dat ik was tegengekomen in een boek. Bij die zoektocht stuitte ik, zonder de term daar te vinden, op een site met ‘women on death row’. Bij de meeste vrouwen dacht ik ‘die zou ik niet in het donker tegen willen komen’, zoals we dat ook denken bij hun mannelijke equivalenten. Maar er was ook een fotootje van een vrouw met een normale uitstraling. Dat intrigeerde me, dus keek ik wat verder. De vrouw op de foto heette Deidre Hunt.

Het verhaal van Deidre Hunt

Deidre Hunt werkte in 1989 als twintigjarig in Top Shots, de biljarthal van Kosta Fotopoulos. De tien jaar oudere Kosta was getrouwd met Lisa, die diverse goedlopende zaken bezat. Kosta was het huwelijk een beetje zat, maar hij wilde Lisa niet verlaten want dat zou hij de voordelen van haar geld missen. Daarom begon hij een affaire met Deidre.

Kevin Ramsey

Kevin Ramsey

De negentienjarige Kevin Ramsey werkte ook in Top Shots. Hij eiste geld van Kosta, anders zou hij diens criminele activiteiten naar buiten brengen. Op 20 oktober 1989 lokten Kosta Fotopoulos en Deidre Hunt de jongen mee naar een schietbaan. Ze vertelden hem dat hij lid mocht worden van de club. Op de schietbaan dwong Kosta zijn vriendin de jongen dood te schieten. Als ze het niet zou doen, zou hij haar vermoorden. Kosta maakte een video opname terwijl ze Kevin vastbond aan een boom en hem drie keer in zijn borst schoot met een .22 pistool. Kosta stopte de camera, rende naar de jongen en zette een AK-47 aanvalsgeweer op zijn slaap en schoot.

Nadat Lisa Fotopoulos had ontdekt dat Kosta een heimelijke relatie had met Deidre besloot Kosta dat ook Lisa vermoord moest worden. Met de video opname van de eerste moord zette hij Deidre onder druk. Als ze het niet zelf wilde doen, moest ze maar iemand zoeken die Lisa voor hem wilde vermoorden. De achttienjarige Bryan Chase wilde het wel doen, in het vooruitzicht van een deel van opbrengst van de levensverzekering.

Op de afgesproken nacht sloop Bryan de slaapkamer van de Fotopoulos in. Hij schoot Lisa eenmaal in haar hoofd. Daarop kwam de naast haar liggende Kosta overeind en schoot meerdere malen op de jeugdige moordenaar tot hij dood bleef liggen. Kosta en Deidre Hunt werden beiden ter dood veroordeeld. De jury besliste in 1990 dood door de elektrische stoel. In 1998 werd haar veroordeling omgezet in levenslang.

Veel informatie

De inmiddels 43-jarige Deidre Hunt

De inmiddels 43-jarige Deidre Hunt

Toen ik wat verder keek bleek, zoals bij veel onderwerpen op internet, er veel meer informatie beschikbaar over Deidre Hunt. Ik las bijvoorbeeld dat ze zich had aangemeld op een correspondentiesite, een site met gevangenen die met mensen buiten de gevangenis willen corresponderen. Ik had wel eens in films gezien dat zoiets bestaat, maar dit was echt.

De rechtbankstukken over de veroordeling van Deidre staan op internet.

Er is een reality-tv documentairereeks ‘Wicked Attraction’ waarin een aflevering (’57 seconds’) wordt besteed aan Deidre Hunt en Kosta Fotopoulos.

In een aankondiging van een documentaire over vrouwen met de doodstraf is Deidre Hunt de eerste veroordeelde die wordt getoond.

Zie ook: CNC_punishment over mensen die de doodstraf hebben gekregen en Murderpedia over Deidre Hunt

Nemo plus regel

En wil je alsnog weten wat de term ‘Nemo plus regel’ inhoudt? Nemo plus iuris ad alium transferre potest quam ipse haberet betekent dat niemand meer rechten op een ander kan overdragen dan hij zelf heeft. Als ik een fiets leen mag ik die niet in eigendom overdragen aan een ander omdat de fiets niet van mij is. Zie ook over nemo plus regel

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 18 juli 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *