Opmerkelijke berichten

Vorige week zei een relatie me dat hij geen kranten meer las. Ze stonden volgens hem voornamelijk vol met negatieve berichten en daar had hij geen zin meer. ‘Echt’, zei hij, ‘je mist niks als je geen kranten meer leest, want het belangrijke nieuws hoor je wel van de mensen om je heen. En het is zo goed voor je gemoedsrust al dat negatieve uit je leven te bannen’.

Ik moest er aan denken toen ik enkele opmerkelijke berichten las. Ook zulke rare, opmerkelijke berichten kun je uit je leven bannen. Is de komkommertijd al begonnen?

Vrouw geëlektrocuteerd door iPhone

De 23-jarige Chinese Ma Ailun overleed toen ze werd geëlektrocuteerd tijdens het beantwoorden van telefoontje, terwijl haar iPhone 5 aan de oplader lag. Er zijn in China veel valse iPhones in omloop en ook veel geïmporteerde iPhones uit omringende landen. Er zijn zelfs al iPhones in omloop vóór de officiële release. Maar Ma Ailun had een officiële iPhone gekocht bij de Apple Store en gebruikte de meegeleverde oplader.

Apple reageerde geschokt. Ze boden hun medeleven aan de familie en beloofden het ‘incident’ grondig te onderzoeken in samenwerking met de politie. Tot nu heeft de politie bevestigd dat Ma is overleden door elektrocutie, maar dat de iPhone de oorzaak is heeft ze nog niet bevestigd.

Het komt vaker voor dan je denkt, ja echt vaker (links zijn Google-zoekactie in resp. UK en NL).

Tweets van de Paus volgen vermindert tijd in Vagevuur

paus_francisDe website van het Vaticaan bericht dat mensen die de Paus volgen op Twitter bij aankomende gebeurtenissen ‘aflaten’ kunnen ontvangen. Daarmee kunnen ze de hoeveelheid tijd die ze moeten doorbrengen in het vagevuur verminderen.

Het betreft geen absolutie van zonden, benadrukt het Vaticaan. Ze brengt alleen de al lange tijd bestaande praktijk van ‘aflaten’ naar de sociale media. Het belijden en ontheffen van zonden blijft op de ouderwetse manier gebeuren.

De nieuwe Paus Francis heeft inmiddels 7 miljoen volgens.

Koffieautomaat van Douwe Egberts reageert op gapen

Bij wijze van stunt plaatste Douwe Egberts een koffieautomaat in een hal van het vliegveld van Johannesburg, O.R. Tambo International Airport. Er waren mensen die een kop koffie wilden nemen, maar waar konden zij hun muntjes kwijt. Dat ging niet. Pas als ze gaapten werd dat door de software met gezichtsherkenning herkent en verscheen hun bakje koffie.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 22 juli 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *