Ideeënverzameling (10)

Vanochtend zocht ik een idee in mijn ideeënverzameling, een database waarin ik kort mijn ideeën vastleg. Dat begon ooit met een schriftje. Daarna stonden ze lange tijd in de DOS-versie van AskSam, een databaseprogramma waarin je zowel gestructureerd als ongestructureerd kan zoeken. En tegenwoordig staan ze in Maple Pro.

Op mijn zoektocht zag ik vanzelfsprekend enkele andere ideeën en ik dacht, ach waarom op deze mogelijk warmste dag niet weer een ideeënverzameling’. Het is de tiende verzameling. Dat doet me denken aan Udo, een relatie uit het hoge Noorden Hij zei me afgelopen week ‘wat geef je veel ideeën prijs op je site’, waarmee hij niet alleen deze ideeënverzamelingen bedoelde. Ach.

Het valt me op hoeveel ideeën er in mijn database staan die, zonder mijn inbreng overigens, inmiddels al zijn uitgevoerd. De morfische velden van Rupers Sheldrake doen hun werk en op meerdere plaatsen in de wereld ontstaan op een gegeven moment dezelfde ideeën. Wie ze uitvoert is niet belangrijk. Hieronder enkele inmiddels bestaande producten en enkele nog niet bestaande (of niet bij mij bekende producten). En ik zal me beperken tot de K

De kegelbal

Een variant op skateboarden. Een rond plateau op een 360 graden draaibaar mechanisme. Dat mechanisme steunt op twee wieltjes, die naast elkaar zijn gemonteerd als bij een rolschaats. De kegelballer staat er op en moet in evenwicht blijven op het plateau en kan dan ook nog eens alle kanten op bewegen. Het zal waarschijnlijk wel veel meer oefening behoeven dan skateboarden.
23 juli 1998

Kleurgecodeerde thermometer

Een thermometer waarop de temperatuur met kleur wordt aangegeven i.p.v. met getallen. Het buisjes is bijv. blauw bij 15 graden, groen bij 20, rood boven de 37 graden etc. In sommige gevallen is kleurcodering handiger, door de snelheid van aflezen en het is op grotere afstand zichtbaarder dan de vaak kleine getallen. Het is ook als  een kinderthermometer te gebruiken.
14 februari 1993

Kleurcode voor tijdsintervallen

Spreek een kleurcodering af voor tijdsintervallen. In plaats van de altijd onjuiste tijdsaanduiding op informatieborden over de tijd vanaf een punt tot een vermelde eindbestemming (die nooit klopt omdat iedere automobilist een verschillende snelheid gebruikt) geeft de kleurcodering een globale tijd. Op strategische punten (bijv. bij Utrecht de keuze via A27 of A28 naar Hoogland) kan automobilist kiezen welke weg hij neemt. Ook bij kassa’s in supermarkten kan met kleurcodering worden aangegeven welke kassa te kiezen. Door registratie kan ook gemiddelde doorstroom worden berekend en aangegeven etc.
27 maart 1993

Kama Sutra Kleenex

We kunnen ze overal voor gebruiken, maar ze hebben toch de naam van slaapkamerdoekjes. Waarom geen leuke taferelen uit de Kama Sutra op deze doekjes, zoals er ook afbeeldingen staan op closetpapier e.d. Misschien inspireert het de vele getrouwde ‘missionarissen’ tot een ander standje
19 mei  1996

Kenteken loterij

Een loterij voor autobezitters, waarbij het kenteken het lot is. Eventueel kunnen ook andere diensten worden aangeboden aan de deelnemers, zoals datingservice (zag je iemand rijden met wie je contact wilt hebben, als het een deelnemer is, kun je een email sturen), korting op onderdelen (door grote inkoop), korting op verzekering etc.
4 maart 1992

Kauwgum anders

De mond is een broedbak van bacteriën en bevat bovendien vaak kleine wondjes. De gevolgen voor het gehele lichaam worden nog steeds onderschat. Desinfecterende kauwgom of kauwgom met anti-bacteriële producten om af en toe preventief te gebruiken, kan wellicht een optie zijn.
Kauwgum is moeilijk afbreekbaar. Wellicht dat de slecht afbreekbare ingrediënten kunnen worden vervangen door andere producten zonder de smaak, elasticiteit, beleving e.d. te beïnvloeden.
30 augustus 1995

Koffer in de vorm van een persoon

Bagagekoffers in de vorm van een persoon, waardoor ze eenvoudig de plaats van een passagier in kunnen nemen. Als het alleen een torso is kan in ieder geval bovenkleding ongevouwen worden ingepakt. Bij motoren achter op de motor kan een actieve vering er voor zorgen dat de koffer meebeweegt in bochten (zoals ook echte passagiers reageren op de diverse krachten). Bij auto’s kan de koffer eenvoudig op de achterbank of passagiersstoel worden vastgezet met de autogordel.
21 juli 1991

Kofferbak vakken

Boodschappen bewegen vaak los door de kofferruimte. Met een opvouwbare, kartonnen (of opblaasbare) ruimteverdeler kan de kofferbak in partities worden opgedeeld. Er kan rekening mee worden gehouden dat flessen worden geplaatst die, in tegenstelling tot bijv. chipszakken, elk een eigen compartiment krijgen. Wordt de ruimteverdeler niet gebruikt dan ligt het plat op de bodem te wachten voor een volgend gebruik.
22 juli 1991

Krijt- en Wascohouder

Twee heerlijke producten voor kinderen (en volwassenen), maar wat krijg je een smerige handen (en kleding e.d.) van het werken met krijt en wasco. Bij wasco zit er dan vaak een papiertje omheen, maar het afscheuren daarvan als het wascootje kleiner wordt is ook bijna niet mogelijk zonder smerige handen te krijgen (zeker voor kinderen). Bruynzeel en andere leveranciers zouden deze producten toch ook in een handige houder kunnen leveren. Zoals bij stiften e.d. altijd met houder, of ze verkopen losse houders waar je de krijt en wasco insteekt (eenmalig smerige handen).
8 april 1994

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 2 augustus 2013 door in de categorie 2013, Algemeen, Ideeën

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *