Hoe maak je een goeie bak koffie ?

Ik kan hier vertellen over mijn ervaringen rond een nieuwe klant, die bier op de markt gaat brengen. Want zoals ik al schreef bij de wetten van Parkinson, als het over bier, koffie of andere alledaagse zaken gaat heeft iedereen er verstand van. Tenminste dat denken we van onszelf.

We hebben allemaal wel eens gesprekken gehad over koffie. En hoewel de meeste gesprekken die ik me herinner vrij rustig verliepen, heb ik er ook wel bij gestaan als iemand een halszaak maakte van zijn mening over het maken van een goeie bak koffie.

Mijn mooiste herinnering is het gesprek over het maken van een goeie bak koffie dat ik had met Martien van Kessel van Accurate Consultants. We hadden allebei kort daarvoor een Gaggia Titanium gekocht. Ik experimenteerde voornamelijk met koffiebonen van verschillende merken. Martien ging veel verder, hij probeerde ook de verschillende standen uit die mogelijk zijn om de hoeveelheid water, koffie, maling en dergelijke in te stellen.

Twee maanden geleden ook een mooi gesprek gehad met Dave Stapel van Dasta die de koffie bij ons op kantoor levert. Hij brengt onder andere gevriesdroogde koffie onder een eigen merk. Vriesdrogen van koffie is een verhaal op zich waar je uitgebreid over kan discussiëren.

Gisteren kwam ik onderstaande infographic tegen over het maken van een goeie bak koffie. Uitgebreid en informatief…

how-to-make-coffee-580

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 8 augustus 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *