Scheermesjes

Het is me al vaker opgevallen hoeveel mensen televisieprogramma’s zien, terwijl ik dat niet van ze verwacht. Dan kwam ik op kantoor na het zien van een te serieuze documentaire of een laat praatprogramma en dan konden velen daarover meepraten. Terwijl ik dus dacht dat of die mensen niet geïnteresseerd zouden zijn of andere dingen doen op hun vrije avond.

Gisterenochtend kwam ik Jan Spierenburg tegen. Hij begon tijdens een gesprek, waar ook anderen bijzaten, over het programma de Rekenkamer. Ik had de aankondiging gezien. Het zou over scheermesje gaan. Maar de uitzending zelf had ik gemist. De andere aanwezigen hadden het wel allemaal gezien. Het enige waarover ik kon meepraten was de extreem hoge prijs van de Gillette Fusion scheermesjes.

Jan gaf enthousiast een paar voorbeelden uit het programma: de bramen op de goedkope merken, de onzin van meerdere mesjes, het traditionele barbierwerk en dergelijke.

Ik herinnerde me dat Jan me een tijdje geleden vertelde dat hij een container scheermesjes aangeboden had gekregen. Het was een partij nagemaakte of merkloos door geproduceerde A-merk scheermesjes. Het was in een periode dat ik het boek ‘ Gomorra ’ las van de bedreigde en ondergedoken journalist Roberto Saviano. Het langdradige, maar interessante boek dat verhaalt over hoe talrijke goederen, nagemaakte en merkartikelen, vanuit China via Napels naar de wereldmarkt worden gebracht. Bij de aan Jan aangeboden container scheermesjes kon ik me daardoor wel een voorstelling maken.

De Rekenkamer is een leuk programma vind ik. Het gesprek deed me inzien dat ik wellicht iets had gemist. Dus gisteren in de namiddag ben ik toch nog even naar uitzending gemist gegaan om de aflevering te bekijken, de rekenkamer over scheermesjes.

Print deze pagina
Bovenstaand bericht is geschreven op 10 augustus 2013 door in de categorie 2013, Algemeen

Vorige en volgende berichten

« Ouder: Nieuwer: »

Een willekeurig bericht

Ik schrijf op deze site over allerlei onderwerpen. Soms is het heel persoonlijk, soms vooral informatief of beschouwend. Hieronder een willekeurig bericht uit ruim 2000 berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *